INGREDIENTAI:
- šiek tiek alyvuogių (įdarui)
- šiek tiek čiobrelių (įdarui)
- šiek tiek juodųjų pipirų (įdarui)
- 2 vienetai pomidorų pastos (įdarui)
- 500 gramų porų (įdarui)
- 500 gramų svogūnų (įdarui)
- 200 gramų kvietinių miltų
- 150 mililitrų vandens (šiltas)
- šiek tiek druskos
- šiek tiek druskos (įdarui)
- 1 valgomasis šaukštas aliejaus
- 1 arbatinis šaukštelis mielių (sausos)
- 160 gramų šprotų (įdarui)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Miltus sumaišyti su druska ir mielėmis. Iš lėto supilti šiltą vandenį ir aliejų. Maišytit tešlą ne mažiau kaip 5 min. Tada uždengti rankšluosčiu ir kildinti tešlą 1 val.
Svogūnus ir porus supjaustyti plonais žiedais ir apkepti aliejuje, kad suminkštėtų.
Pomidorus nuplikyti karštu vandeniu ir nulupti odelę, supjaustyti kubeliais ir sudėti į svogūnus. Sudėti prieskonius, uždengti ir troškinti 45 min. Likus 10 min. iki troškinimo pabaigos, dangtį nuimti. Troškinį atvėsinti.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Kepimo formą ištepti riebalais. Tešlą iškočioti, įdėti į formą, padaryti kraštelius. Ant tešlos sudėti įdarą, šprotus ir alyvuoges.
Kepti apie 30 min.
Autorius: Pupa
REKLAMA