INGREDIENTAI:
- 3 vienetai bulvių
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 3 vienetai laurų lapų (džiovintas, lapeliai)
- 1 vienetas morkų
- 2 vienetai svogūnų
- šiek tiek druskos
- 3 valgomieji šaukštai sviesto
- 1.5 litro sultinio (daržovių)
- 300 gramų grybų (švieži)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Grybus bei nuskustas bulves nuplauname ir supjaustome stambesniais gabalėliais. Sumetame į puodą su sultiniu ir verdame.
Morką sutarkuojame, svogūnus supjaustome smulkiais kubeliais. Įkaitintoje keptuvėje ištirpiname sviestą. Pirma pakepiname morkas, nes jos ilgiau kepa. Po to suverčiame svogūnus ir pakepiname. Pagardiname druska bei pipirais.
Paragaujame bulves ir grybus. Jei jie jau išvirę, į puodą sukrečiame keptas daržoves, įmetame lauro lapų ir dar šiek tiek paverdame.
Sriubą pagardiname grietine, valgome su juoda duona.
REKLAMA