• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 kilogramas krapų
  • 200 gramų druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Krapai nuplaunami ir nusausinami. Nuo krapų stiebų nuskinami žali lapeliai, sudedami sluoksniais į stiklainius, storai pabarstant druska, ir gerai suspaudžiami. Nedėkite krapų iki pat stiklainio viršaus, palikite kelių centimetrų tarpą. Stiklainiai uždengiami plastmasiniais dangteliais. Laikomi rūsyje ar šaldytuve 0-4 laipsnių temperatūroje.
    Druskos dedama ne mažiau kaip 5 procentai, nes tokioje koncentracijoje mikroorganizmai negali veistis, tačiau sūdant jos beriama žymiai daugiau. Todėl prieš vartojimą krapus reikia pamirkyti vandenyje, tada jie atgauna natūralią išvaizdą ir skonį.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų