REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 200 gramų aguonų (maltos, įdarui)
  • šiek tiek cinamono
  • 80 cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas medaus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
  • 300 gramų kvietinių miltų
  • 100 mililitrų pieno
  • šiek tiek pieno (aptepimui)
  • 150 mililitrų pieno (įdarui)
  • 50 gramų druskos
  • 40 vienetų sviesto
  • 40 gramų razinų
  • 1 valgomasis šaukštas romo
  • 20 mililitrų romo (įdarui)
  • 20 mililitrų mielių
  • šiek tiek citrinos žievelės (nutarkuota)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 1. Dubenyje į sijotų miltų duobutę supilkite šiltame piene ištirpintas mieles. Šaukštu užkabindami šiek tiek miltų maišykite, kol susidarys tirštoka masė. Nestorai užberkite tais pačiais miltais ir uždengę drobe laikykite šiltai 15 minučių.

    2. Išlydykite sviestą (jis turi būti ne karštas, o drungnas). Į tešlą suberkite druską, cukrų, įmuškite kiaušinį, po truputį ,maišydami, supilkite sviestą, romą. Viską gerai sukite, kol susidarys vienalytė, glotni masė, nelimpanti prie dubens. Jei atrodo per skysta, įberkite dar miltų. Tačiau tešla turi būti minkšta.

    3. Tešlą padėkite ant miltais pabarstyto stalo. Užklokite maistine plėvele ir palikite pusvalandžiui.

    4. Per tą laiką paruoškite įdarą. Užvirkite pieną su cukrumi ir medumi, supilkite aguonas ir dar truputį pavirkite. Nukaiskite ir įmaišykite razinas, citrinos žievelę, cinamoną ir romą (nebūtina).

    5. Miltuotomis rankomis imkite tešlos gabalą, pabarstykite miltų ir iškočiokite ne visai ploną lakštą. Tolygiai užtepkite aguonų įdarą. Vieną pusę tešlos sukite maždaug iki vidurio, tada kitą pusę, kol jos susitiks. Užlenkite galus ir apvertę paguldykite kepimo popieriumi išklotoje skardoje.
    6. Palikite dar 20 minučių pakilti šiltoje vietoje. Užtepkite su pienu išplaktu kiaušiniu, išilgai šakute pabadykite 6 kartus, kad štrudelis „kvėpuotų“, ir maždaug pusvalandį kepkite 170 °C karščio orkaitėje.

Autorius: Rita

INGREDIENTAI:

  • 200 gramų aguonų (maltos, įdarui)
  • šiek tiek cinamono
  • 80 cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas medaus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
  • 300 gramų kvietinių miltų
  • 100 mililitrų pieno
  • šiek tiek pieno (aptepimui)
  • 150 mililitrų pieno (įdarui)
  • 50 gramų druskos
  • 40 vienetų sviesto
  • 40 gramų razinų
  • 1 valgomasis šaukštas romo
  • 20 mililitrų romo (įdarui)
  • 20 mililitrų mielių
  • šiek tiek citrinos žievelės (nutarkuota)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 1. Dubenyje į sijotų miltų duobutę supilkite šiltame piene ištirpintas mieles. Šaukštu užkabindami šiek tiek miltų maišykite, kol susidarys tirštoka masė. Nestorai užberkite tais pačiais miltais ir uždengę drobe laikykite šiltai 15 minučių.

    2. Išlydykite sviestą (jis turi būti ne karštas, o drungnas). Į tešlą suberkite druską, cukrų, įmuškite kiaušinį, po truputį ,maišydami, supilkite sviestą, romą. Viską gerai sukite, kol susidarys vienalytė, glotni masė, nelimpanti prie dubens. Jei atrodo per skysta, įberkite dar miltų. Tačiau tešla turi būti minkšta.

    3. Tešlą padėkite ant miltais pabarstyto stalo. Užklokite maistine plėvele ir palikite pusvalandžiui.

    4. Per tą laiką paruoškite įdarą. Užvirkite pieną su cukrumi ir medumi, supilkite aguonas ir dar truputį pavirkite. Nukaiskite ir įmaišykite razinas, citrinos žievelę, cinamoną ir romą (nebūtina).

    5. Miltuotomis rankomis imkite tešlos gabalą, pabarstykite miltų ir iškočiokite ne visai ploną lakštą. Tolygiai užtepkite aguonų įdarą. Vieną pusę tešlos sukite maždaug iki vidurio, tada kitą pusę, kol jos susitiks. Užlenkite galus ir apvertę paguldykite kepimo popieriumi išklotoje skardoje.
    6. Palikite dar 20 minučių pakilti šiltoje vietoje. Užtepkite su pienu išplaktu kiaušiniu, išilgai šakute pabadykite 6 kartus, kad štrudelis „kvėpuotų“, ir maždaug pusvalandį kepkite 170 °C karščio orkaitėje.

Autorius: Rita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų