Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi. Sumaišykite pekano riešutus su margarinu bei 2 šaukštai cukraus ir gauta masę išklokite kepimo skardos apačią. Karamelinius saldainius su pienu sudėkite į dubenį ir pakaitinkite apie 4-5 min. mikrobangų krosnelėje, kol saldainiai visiškai ištirpsta. Saldainiams ištirpus masę gerai išmaišykite ir palikite pravėsti. Sumaišykite grietinėlės sūrį su likusiu cukrumi. Įmaišykite kiaušinius, tirpintą šokoladą ir gautą masę supilkite į kepimo skardą. Ant viršaus užliekite karamelinę masę. Kepkite apie 30-40 min. Skanaus.
Autorius: Janina
INGREDIENTAI:
3/4 stiklinės cukraus (+ 2 v. š.)
2 valgomieji šaukštai margarino (išlydytas)
0.5 stiklinės pekanų riešutų (kapoti, kepinti)
3 vienetai kiaušinių
3 valgomieji šaukštai pieno
150 gramų pieniško šokolado
32 vienetai saldainių (karameliniai (pvz., irisai))
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi. Sumaišykite pekano riešutus su margarinu bei 2 šaukštai cukraus ir gauta masę išklokite kepimo skardos apačią. Karamelinius saldainius su pienu sudėkite į dubenį ir pakaitinkite apie 4-5 min. mikrobangų krosnelėje, kol saldainiai visiškai ištirpsta. Saldainiams ištirpus masę gerai išmaišykite ir palikite pravėsti. Sumaišykite grietinėlės sūrį su likusiu cukrumi. Įmaišykite kiaušinius, tirpintą šokoladą ir gautą masę supilkite į kepimo skardą. Ant viršaus užliekite karamelinę masę. Kepkite apie 30-40 min. Skanaus.