Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį receptą galima dvigubai sumažinti, jei reikia normalios porcijos keksiukų. Nėra per saldūs, kadangi cukraus nėra daug. Paprasti, lengvai pagaminami, tačiau labai skanūs keksiukai. Lauksiu jūsų pastabų komentaruose. Sėkmės gaminime!

REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 18 valgomųjų šaukštų kvietinių miltų
  • 2 stiklinės pieno
  • 5 vienetai bananų (mažų)
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 180 gramų sviesto
  • 160 gramų juodojo šokolado (65%)
  • 150 gramų cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių
  • 2 žiupsneliai druskos
  • šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui)

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 27

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Bananus supjaustyti mažais kubeliais (perpjauti išilgai į 4 dalis ir tada horizontaliai smulkiais gabaliukais pjaustyti).
  2. Išplakti kiaušinius su paprastu, vaniliniu cukrumi ir druska iki purumo. Tada įpilkite ištirpintą sviestą. Į plakinį sudėkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišyti. Tada įpilkite pieną ir viską išmaišykite iki vientisos masės, kuri bus tirštoka.
  3. Į šią masę įmeskite bananų gabaliukus ir įpilkite išlydytą šokoladą. Gerai išmaišykite.
  4. Įpilkite tešlą į specialiais popieriukais išklotas keksiukų formeles, kad užpildytų du trečdalius (2/3) formelės, nes keksiukai kepdami pakils.
  5. Kepkite 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Iškepus palaukite bent 5 minutes ir tada apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!

Autorius: Eglė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų