Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 5 česnakų
  • 2 valgomieji šaukštai imbierų (milteliai)
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 3 valgomieji šaukštai medaus
  • 300 gramų sojos (paplotėliai)
  • 3 vienetai svogūnų
  • 5 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 6 valgomieji šaukštai baltojo vyno (sausas)
  • 4 valgomieji šaukštai sojos padažo
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek raudonėlių
  • 3 valgomieji šaukštai garstyčių padažo
  • 40 mililitrų sulčių (laimo, šviežiai spaustos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia pasūdytame vandenyje išviriau sojų paplotėlius ir išvirusius gabalėlius nuspaudžiau rankose, kad išbėgtų vanduo.
    Plastmasiniame inde sumaišiau visus nurodytus ingredientus (išskyrus soją).
    Soją susmulkinau norimo dydžio gabaliukais.
    Paruoštus sojų gabaliukus apipyliau marinatu, uždengiau ir padėjau nakčiai į šaldytuvą, kad gerai išsimarinuotų.
    Kitą dieną suvėriau soją ant iešmų ir dažnai vartant kepiau virš žarijų, kol gražiai apskrudo.
    Kad šašlykai nesudegtų laikas nuo laiko galima juos pašlakstyti alumi.
    Tikrai verta išmėginti!
    Skanaus!

Autorius: Dana

INGREDIENTAI:

  • 5 česnakų
  • 2 valgomieji šaukštai imbierų (milteliai)
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 3 valgomieji šaukštai medaus
  • 300 gramų sojos (paplotėliai)
  • 3 vienetai svogūnų
  • 5 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 6 valgomieji šaukštai baltojo vyno (sausas)
  • 4 valgomieji šaukštai sojos padažo
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek raudonėlių
  • 3 valgomieji šaukštai garstyčių padažo
  • 40 mililitrų sulčių (laimo, šviežiai spaustos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia pasūdytame vandenyje išviriau sojų paplotėlius ir išvirusius gabalėlius nuspaudžiau rankose, kad išbėgtų vanduo.
    Plastmasiniame inde sumaišiau visus nurodytus ingredientus (išskyrus soją).
    Soją susmulkinau norimo dydžio gabaliukais.
    Paruoštus sojų gabaliukus apipyliau marinatu, uždengiau ir padėjau nakčiai į šaldytuvą, kad gerai išsimarinuotų.
    Kitą dieną suvėriau soją ant iešmų ir dažnai vartant kepiau virš žarijų, kol gražiai apskrudo.
    Kad šašlykai nesudegtų laikas nuo laiko galima juos pašlakstyti alumi.
    Tikrai verta išmėginti!
    Skanaus!

Autorius: Dana

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų