Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 4 kilogramai cukraus
  • 10 litrų slyvų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Uogas nuplauti, užkaisti puode su trupučiu vandens, kad vos apvirtų, ir eitų jas iškaulyti. Naudojau kronkledų rūšies slyvas, jos netinkama kompotui, nes susileidžia, tad labai tinka uogienei. Tad nukauliname, semiame į kiaurasamtį. Nukaulintas vėl užkaičiame su cukrumi ir verdame apie 3,5 val. Tada pilame po trečdalį stiklainio, kad apšiltų, tada užpildome visą, dedame krepšelį (arba ne) ir užsukame.
    Beje, kaip minėjau kompotui netinka ši rūšis. Užtat labai tinka vengriškosios slyvos, kurios kompotui gaminamos su kauliukais, o vadinami bliūmai – iškaulinami.

Autorius: Roberta

INGREDIENTAI:

  • 4 kilogramai cukraus
  • 10 litrų slyvų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Uogas nuplauti, užkaisti puode su trupučiu vandens, kad vos apvirtų, ir eitų jas iškaulyti. Naudojau kronkledų rūšies slyvas, jos netinkama kompotui, nes susileidžia, tad labai tinka uogienei. Tad nukauliname, semiame į kiaurasamtį. Nukaulintas vėl užkaičiame su cukrumi ir verdame apie 3,5 val. Tada pilame po trečdalį stiklainio, kad apšiltų, tada užpildome visą, dedame krepšelį (arba ne) ir užsukame.
    Beje, kaip minėjau kompotui netinka ši rūšis. Užtat labai tinka vengriškosios slyvos, kurios kompotui gaminamos su kauliukais, o vadinami bliūmai – iškaulinami.

Autorius: Roberta

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų