Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 3 vienetai česnakų (skiltelės)
  • 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (smulkinti)
  • šiek tiek muskato (riešutas)
  • 5 kilogramai kiaulienos
  • 150 gramų druskos
  • šiek tiek kvapiųjų pipirų
  • 2 gramai salietros (arba 25 g medicininio spirito)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Skilandis gaminamas iš kiaulienos mėsos, jei mėsa liesa, primaišoma lašinių.
    Skilandžiui skirta mėsa pjaustoma stambiais gabalais, arba smulkiau sumalama aštria mėsmale (kaip kam patinka), svarbu, kad mėsa nebūtų traiškoma.
    Druska sumaišoma su smulkintais prieskoniais, smulkiai sukapotais česnakais, cukrumi, kalio salietra (arba spiritu).
    Viskas išminkoma.
    Gaminant skilandį reikia rūpestingai laikytis švaros, negalima imti mėsos šlapiomis rankomis.
    Paruošta mėsa kemšama į švariai išvalytą ir nusausintą kiaulės skrandį.
    Skrandį reikia prikimšti kaip galima kiečiau, kad neliktų oro tarpelių.
    Prikimštas skilandis tuojau užsiuvamas, iš abiejų pusių apklojamas sukryžiuotomis lentelėmis, aprišamas virvele ir paslegiamas bent 5 dienoms.
    Vėliau skilandis pakabinamas vėsioje patalpoje ir taip laikomas apie 2-4 savaites.
    Rūkyti skilandį reikia tik šaltuose dūmuose (15 laipsnių temperatūroje), 2-3 savaites.
    Skanaus!

Autorius: Jonas

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 3 vienetai česnakų (skiltelės)
  • 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (smulkinti)
  • šiek tiek muskato (riešutas)
  • 5 kilogramai kiaulienos
  • 150 gramų druskos
  • šiek tiek kvapiųjų pipirų
  • 2 gramai salietros (arba 25 g medicininio spirito)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Skilandis gaminamas iš kiaulienos mėsos, jei mėsa liesa, primaišoma lašinių.
    Skilandžiui skirta mėsa pjaustoma stambiais gabalais, arba smulkiau sumalama aštria mėsmale (kaip kam patinka), svarbu, kad mėsa nebūtų traiškoma.
    Druska sumaišoma su smulkintais prieskoniais, smulkiai sukapotais česnakais, cukrumi, kalio salietra (arba spiritu).
    Viskas išminkoma.
    Gaminant skilandį reikia rūpestingai laikytis švaros, negalima imti mėsos šlapiomis rankomis.
    Paruošta mėsa kemšama į švariai išvalytą ir nusausintą kiaulės skrandį.
    Skrandį reikia prikimšti kaip galima kiečiau, kad neliktų oro tarpelių.
    Prikimštas skilandis tuojau užsiuvamas, iš abiejų pusių apklojamas sukryžiuotomis lentelėmis, aprišamas virvele ir paslegiamas bent 5 dienoms.
    Vėliau skilandis pakabinamas vėsioje patalpoje ir taip laikomas apie 2-4 savaites.
    Rūkyti skilandį reikia tik šaltuose dūmuose (15 laipsnių temperatūroje), 2-3 savaites.
    Skanaus!

Autorius: Jonas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų