Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lengvas ir labai purus pyragas, verta išbandyti, lengvai gaminamas.

INGREDIENTAI:

  • 6 vienetai kiaušinių
  • 250 gramų kreminės varškės
  • 130 gramų cukraus
  • 100 mililitrų pieno
  • 60 gramų miltai
  • 50 gramų sviesto
  • 2.5 valgomojo šaukšto krakmolo
  • 1 valgomasis šaukštas citrinų sultys
  • 3 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • Papuošimui:
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus pudros

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 1

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Atskirkite baltymus nuo trynių.
  2. Dubenį dėkite virš garų puodo, sudėkite sviestą, kreminę varškę ir pieną. Pašildykite, plakdami šluotele, kol sviestas ištirps. Leiskite masei atvėsti.
  3. Tuomet į masę supilkite citrinų sultis ir kiaušinių trynius, įsijokite miltus, krakmolą ir druską. Sumaišykite.
  4. Baltymus išplakite. Po truputį suberkite cukrų ir plakite, kol susiformuos tvirta puta.
  5. Pamažu įmaišykite išplaktus baltymus į tešlą ir atsargiai sumaišykite. Nepermaišykite, kad nesukristų.
  6. Apvalią kepimo formą ištepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.
  7. Kepkite apie 1 valandą ir 10 minučių, kol paviršius taps aukso spalvos. Tuomet išjunkite kaitrą, vos vos praverkite orkaitės dureles ir leiskite pyragui pastovėti 10 - 15 minučių.
  8. Apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!

Autorius: Aliona

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų