Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 5 vienetai bulvių (virtos)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 5 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai alyvuogių aliejaus
  • 300 gramų varškės
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • šiek tiek sviesto
  • 4 valgomieji šaukštai grietinės
  • 0.5 stiklinės sultinio (grypų)
  • šiek tiek grybų (saulėje džiovinti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Šis patiekalas vadinamas įvairiai: švilpikais, prėskučiais ir pan. Na, o mano giminėj šias „bandutes“ įprasta vadinti šiuškėmis. Daugelis šiame recepte nenaudoja varškės, tačiau varškė labai pagerina skonį, suteikia minkštumo bei purumo.
    Virtas bulves sutrinkite. Gautą bulvių košę sumaišykite su varške.
    Įmuškite porą kiaušinių, berkite druskos, miltų ir gerai viską ištrinkite.
    Ant miltais pabarstyto stalviršio, paėmę gerą gumulą masės, voliokite volelius. Tuomet suplokite ir supjaustykite kvadratėliais.
    Kepimo skardą patepkite aliejumi, pabarstykite miltais ir sudėkite šiuškes.
    Šaukite į vidutinio karštumo orkaitę ir kepkite tol, kol šiuškės gražiai paruduos.
    Kepti galima ir keptuvėje su aliejumi.
    Skaniausia su grietinės-sviesto-grybų padažu.
    Padažui grybus nuplikykite verdančiu vandeniu ir pabrinkinkite 15 minučių. Skysčio paskui neišpilkite, pasilikite pusę stiklinės padažui atskiesti.
    Svogūną su išmirkusiais grybais susmulkinkite ir pakepinkite su alyvuogių aliejumi. Kai svogūnas pagels, sudėkite grietinę, sviestą ir įpilkite grybų sultinio. Dar pakaitinkite ir padažas paruoštas. Padažo tirštumą galite reguliuotis patys, įpildami daugiau ar mažiau grietinės bei sultinio.
    Skanaus!

Autorius: Lijana D.

INGREDIENTAI:

  • 5 vienetai bulvių (virtos)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 5 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai alyvuogių aliejaus
  • 300 gramų varškės
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • šiek tiek sviesto
  • 4 valgomieji šaukštai grietinės
  • 0.5 stiklinės sultinio (grypų)
  • šiek tiek grybų (saulėje džiovinti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Šis patiekalas vadinamas įvairiai: švilpikais, prėskučiais ir pan. Na, o mano giminėj šias „bandutes“ įprasta vadinti šiuškėmis. Daugelis šiame recepte nenaudoja varškės, tačiau varškė labai pagerina skonį, suteikia minkštumo bei purumo.
    Virtas bulves sutrinkite. Gautą bulvių košę sumaišykite su varške.
    Įmuškite porą kiaušinių, berkite druskos, miltų ir gerai viską ištrinkite.
    Ant miltais pabarstyto stalviršio, paėmę gerą gumulą masės, voliokite volelius. Tuomet suplokite ir supjaustykite kvadratėliais.
    Kepimo skardą patepkite aliejumi, pabarstykite miltais ir sudėkite šiuškes.
    Šaukite į vidutinio karštumo orkaitę ir kepkite tol, kol šiuškės gražiai paruduos.
    Kepti galima ir keptuvėje su aliejumi.
    Skaniausia su grietinės-sviesto-grybų padažu.
    Padažui grybus nuplikykite verdančiu vandeniu ir pabrinkinkite 15 minučių. Skysčio paskui neišpilkite, pasilikite pusę stiklinės padažui atskiesti.
    Svogūną su išmirkusiais grybais susmulkinkite ir pakepinkite su alyvuogių aliejumi. Kai svogūnas pagels, sudėkite grietinę, sviestą ir įpilkite grybų sultinio. Dar pakaitinkite ir padažas paruoštas. Padažo tirštumą galite reguliuotis patys, įpildami daugiau ar mažiau grietinės bei sultinio.
    Skanaus!

Autorius: Lijana D.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų