Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 4 valgomieji šaukštai cukraus
- 800 gramų kvietinių miltų
- 300 gramų vandens
- šiek tiek druskos
- 50 gramų aliejaus
- 40 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Šiltame vandenyje su cukrumi ištirpinti mieles. Miltus supilti į dubenį, o į jų viduriuką supilti tą skystį, šiek tiek pamaišyti su miltais ir padėti šiltai. Kai pakyla, galima minkyti.
Supilamas aliejus, įberiama druskos, išminkoma ir vėl paliekama šiltai pakilti. Kai pakyla, vėl perminkoma, stalas pabarstomas miltais, ar pašlakstomas aliejumi, voliojamos ilgos apvalios juostos ir supjaustomos į ,,kleckus''.
Kepti apie 45 min., 180 t. Skardą irgi pašlakstyti aliejumi, ar pabarstyti miltais.
Mano mama kepdama kūčiukus nedėdavo aguonų ir, gink dieve, jokio pieno, sviesto, ar kiaušinių. Kadangi aš puoselėju lietuviškas tradicijas tai griežtai laikausi iš prosenelių paveldėto recepto.
INGREDIENTAI:
- 4 valgomieji šaukštai cukraus
- 800 gramų kvietinių miltų
- 300 gramų vandens
- šiek tiek druskos
- 50 gramų aliejaus
- 40 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Šiltame vandenyje su cukrumi ištirpinti mieles. Miltus supilti į dubenį, o į jų viduriuką supilti tą skystį, šiek tiek pamaišyti su miltais ir padėti šiltai. Kai pakyla, galima minkyti.
Supilamas aliejus, įberiama druskos, išminkoma ir vėl paliekama šiltai pakilti. Kai pakyla, vėl perminkoma, stalas pabarstomas miltais, ar pašlakstomas aliejumi, voliojamos ilgos apvalios juostos ir supjaustomos į ,,kleckus''.
Kepti apie 45 min., 180 t. Skardą irgi pašlakstyti aliejumi, ar pabarstyti miltais.
Mano mama kepdama kūčiukus nedėdavo aguonų ir, gink dieve, jokio pieno, sviesto, ar kiaušinių. Kadangi aš puoselėju lietuviškas tradicijas tai griežtai laikausi iš prosenelių paveldėto recepto.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME

TOLIAU SKAITYKITE

rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą