Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 0.5 stiklinės cukraus
  • 2 valgomieji šaukštai krakmolo (kukurūzų)
  • 1 stiklinė svarainių (pasta)
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės (ekstraktas)
  • 1 vienetas kiaušinių (+ 1 trynys)
  • 2.5 stiklinės kvietinių miltų
  • 180 gramų sviesto
  • 1 valgomasis šaukštas citrinos žievelės (tarkuota)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia reikia į didelį dubenį persijoti miltus kartu su kukurūzų krakmolu.
    Tuomet pridėti šalto sviesto ir kapoti peiliu, kol gausis šlapio smėlio konsistencijos masė.
    Sudėti cukrų, 1 kiaušinio trynį, citrinos žievelę, vanilės ekstraktą ir viską gerai išmaišyti.
    Gautą masę perkelti ant miltais pabarstyto stalo ir suminkyti vientisą tešlos gumulą.
    Gautą tešlą padalinti į dvi dalis, iš kiekvienos jų suformuoti storą pailgą ritinį ir apvyniojus maistine plėvele bent 30 min. padėti į šaldytuvą.
    Atšaldytą tešlą supjaustyti apvaliomis riekutėmis.
    Gautas tešlos riekutes sudėti ant riebalais pateptos kepimo skardos, padaryti kiekvieno sausainiuko viduryje duobutę ir dėti į kiekvieną duobutę po 0,5 šaukštelio svarainių pastos.
    Kepti maždaug 20 min. 160 laipsnių temperatūroje.
    Iškepusius sausainius palikti atvėsti.
    P. S. Kaip pasigaminti svarainių pastą rasite mano atsiųstame recepte „Manchego sūrio ir svarainių pastos užkandis“.
    Skanaus.

Autorius: Laura

INGREDIENTAI:

  • 0.5 stiklinės cukraus
  • 2 valgomieji šaukštai krakmolo (kukurūzų)
  • 1 stiklinė svarainių (pasta)
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės (ekstraktas)
  • 1 vienetas kiaušinių (+ 1 trynys)
  • 2.5 stiklinės kvietinių miltų
  • 180 gramų sviesto
  • 1 valgomasis šaukštas citrinos žievelės (tarkuota)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia reikia į didelį dubenį persijoti miltus kartu su kukurūzų krakmolu.
    Tuomet pridėti šalto sviesto ir kapoti peiliu, kol gausis šlapio smėlio konsistencijos masė.
    Sudėti cukrų, 1 kiaušinio trynį, citrinos žievelę, vanilės ekstraktą ir viską gerai išmaišyti.
    Gautą masę perkelti ant miltais pabarstyto stalo ir suminkyti vientisą tešlos gumulą.
    Gautą tešlą padalinti į dvi dalis, iš kiekvienos jų suformuoti storą pailgą ritinį ir apvyniojus maistine plėvele bent 30 min. padėti į šaldytuvą.
    Atšaldytą tešlą supjaustyti apvaliomis riekutėmis.
    Gautas tešlos riekutes sudėti ant riebalais pateptos kepimo skardos, padaryti kiekvieno sausainiuko viduryje duobutę ir dėti į kiekvieną duobutę po 0,5 šaukštelio svarainių pastos.
    Kepti maždaug 20 min. 160 laipsnių temperatūroje.
    Iškepusius sausainius palikti atvėsti.
    P. S. Kaip pasigaminti svarainių pastą rasite mano atsiųstame recepte „Manchego sūrio ir svarainių pastos užkandis“.
    Skanaus.

Autorius: Laura

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų