Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 100 gramų cukraus pudros
- 3 vienetai kiaušinių
- 300 gramų kvietinių miltų
- 120 gramų sviesto
- 2 arbatiniai šaukšteliai grietinės
- šiek tiek vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Aguonų masei reikės: po 100g razinų ir migdolų, maža taurelė romo, stiklinė aguonų, 2 stiklinės pieno, 2/3 stiklinės skysto medaus, vanilinio cukraus.
Miltus sukapojame su sviestu, suberiame cukraus pudrą, įdedame 2 kiaušinius, dar vieną trynį, grietinę, vanilinį cukrų, skubiai užminkome tešlą ir atvėsiname šaldytuve. Skardą ištepame riebalais. Tešlą iškočiojame 1/3 cm storio, sudedame į skardą, supjaustome trikampiais, patepame truputį suplaktu baltymu. Kepame orkaitėje 10min 200 laipsnių temperatūroje.
Migdolus susmulkiname. Razinas pabrinkiname rome. Aguonas nuplauname, nuvarviname, užpilame verdančiu pienu. Viriname 15-20 min ant siplnos ugnies, nuvarviname, 3 kartus sumalame mėsmale. Sudedame medų, razinas, vanilinį cukrų ir migdolus, išmaiome ir atvėsiname.
Į aguonų masę sudedame sausainius, kuriuos galime prieš tai sulaužyti juostelėmis ar mažesniais trikampiukais.
Žemaitijoje šie sausainiai vadinami "lamancais"
INGREDIENTAI:
- 100 gramų cukraus pudros
- 3 vienetai kiaušinių
- 300 gramų kvietinių miltų
- 120 gramų sviesto
- 2 arbatiniai šaukšteliai grietinės
- šiek tiek vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Aguonų masei reikės: po 100g razinų ir migdolų, maža taurelė romo, stiklinė aguonų, 2 stiklinės pieno, 2/3 stiklinės skysto medaus, vanilinio cukraus.
Miltus sukapojame su sviestu, suberiame cukraus pudrą, įdedame 2 kiaušinius, dar vieną trynį, grietinę, vanilinį cukrų, skubiai užminkome tešlą ir atvėsiname šaldytuve. Skardą ištepame riebalais. Tešlą iškočiojame 1/3 cm storio, sudedame į skardą, supjaustome trikampiais, patepame truputį suplaktu baltymu. Kepame orkaitėje 10min 200 laipsnių temperatūroje.
Migdolus susmulkiname. Razinas pabrinkiname rome. Aguonas nuplauname, nuvarviname, užpilame verdančiu pienu. Viriname 15-20 min ant siplnos ugnies, nuvarviname, 3 kartus sumalame mėsmale. Sudedame medų, razinas, vanilinį cukrų ir migdolus, išmaiome ir atvėsiname.
Į aguonų masę sudedame sausainius, kuriuos galime prieš tai sulaužyti juostelėmis ar mažesniais trikampiukais.
Žemaitijoje šie sausainiai vadinami "lamancais"
REKLAMA
REKOMENDUOJAME

TOLIAU SKAITYKITE

rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą