• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų cukraus pudros
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 300 gramų kvietinių miltų
  • 120 gramų sviesto
  • 2 arbatiniai šaukšteliai grietinės
  • šiek tiek vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Aguonų masei reikės: po 100g razinų ir migdolų, maža taurelė romo, stiklinė aguonų, 2 stiklinės pieno, 2/3 stiklinės skysto medaus, vanilinio cukraus.

    Miltus sukapojame su sviestu, suberiame cukraus pudrą, įdedame 2 kiaušinius, dar vieną trynį, grietinę, vanilinį cukrų, skubiai užminkome tešlą ir atvėsiname šaldytuve. Skardą ištepame riebalais. Tešlą iškočiojame 1/3 cm storio, sudedame į skardą, supjaustome trikampiais, patepame truputį suplaktu baltymu. Kepame orkaitėje 10min 200 laipsnių temperatūroje.
    Migdolus susmulkiname. Razinas pabrinkiname rome. Aguonas nuplauname, nuvarviname, užpilame verdančiu pienu. Viriname 15-20 min ant siplnos ugnies, nuvarviname, 3 kartus sumalame mėsmale. Sudedame medų, razinas, vanilinį cukrų ir migdolus, išmaiome ir atvėsiname.
    Į aguonų masę sudedame sausainius, kuriuos galime prieš tai sulaužyti juostelėmis ar mažesniais trikampiukais.
    Žemaitijoje šie sausainiai vadinami "lamancais"

Autorius: rm

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų cukraus pudros
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 300 gramų kvietinių miltų
  • 120 gramų sviesto
  • 2 arbatiniai šaukšteliai grietinės
  • šiek tiek vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Aguonų masei reikės: po 100g razinų ir migdolų, maža taurelė romo, stiklinė aguonų, 2 stiklinės pieno, 2/3 stiklinės skysto medaus, vanilinio cukraus.

    Miltus sukapojame su sviestu, suberiame cukraus pudrą, įdedame 2 kiaušinius, dar vieną trynį, grietinę, vanilinį cukrų, skubiai užminkome tešlą ir atvėsiname šaldytuve. Skardą ištepame riebalais. Tešlą iškočiojame 1/3 cm storio, sudedame į skardą, supjaustome trikampiais, patepame truputį suplaktu baltymu. Kepame orkaitėje 10min 200 laipsnių temperatūroje.
    Migdolus susmulkiname. Razinas pabrinkiname rome. Aguonas nuplauname, nuvarviname, užpilame verdančiu pienu. Viriname 15-20 min ant siplnos ugnies, nuvarviname, 3 kartus sumalame mėsmale. Sudedame medų, razinas, vanilinį cukrų ir migdolus, išmaiome ir atvėsiname.
    Į aguonų masę sudedame sausainius, kuriuos galime prieš tai sulaužyti juostelėmis ar mažesniais trikampiukais.
    Žemaitijoje šie sausainiai vadinami "lamancais"

Autorius: rm

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų