Supjaustyti braškes per pusę, o laimą, citriną, 0,5 apelsino, mandariną pusgriežinėliais. Visus vaisius sudėti į didelį ąsoti, užpilti romu bei cukrumi ir padėti bent keletai valandų į šaldytuvą. Tuomet vaisius sudėkite į puodą ir pavirkite, kol cukrus pilnai ištirps. Atvėsusius vaisius sudėkite į taures ir pilkite į kiekvieną taurę po 60 ml romo, 130 ml vyno bei 80 ml toniko (aš dariau 5 taures). Patiekite su ledukais ir šiaudeliais, papuošus apelsinų griežinėliais. Skanaukite atsakingai! :))
Autorius: Monika
INGREDIENTAI:
1 vienetas apelsinų
1 vienetas citrinų
150 gramų cukraus (cukranendrių)
1 vienetas mandarinų (dideli)
650 mililitrų raudonojo vyno
400 mililitrų toniko
200 gramų braškių
300 mililitrų romo
350 mililitrų romo (šviesus)
1 vienetas žaliųjų citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Supjaustyti braškes per pusę, o laimą, citriną, 0,5 apelsino, mandariną pusgriežinėliais. Visus vaisius sudėti į didelį ąsoti, užpilti romu bei cukrumi ir padėti bent keletai valandų į šaldytuvą. Tuomet vaisius sudėkite į puodą ir pavirkite, kol cukrus pilnai ištirps. Atvėsusius vaisius sudėkite į taures ir pilkite į kiekvieną taurę po 60 ml romo, 130 ml vyno bei 80 ml toniko (aš dariau 5 taures). Patiekite su ledukais ir šiaudeliais, papuošus apelsinų griežinėliais. Skanaukite atsakingai! :))