Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tikrai labai skanūs ir be galo paprastai pagaminami blyneliai. To tikrojo vasaros skonio, kuris užburia savo paprastumu ir tuo pačiu puikumu.

REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 250 gramų saliero šaknies (virta)
  • 250 gramų bulvių (virtos)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
  • 1.5 valgomojo šaukšto kvietinių miltų
  • 1.5 valgomojo šaukšto malti džiūvėsėliai
  • 0.5 valgomojo šaukšto bulvių krakmolas
  • 0.5 arbatinio šaukštelio petražolių (smulkintos)
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus (kepimui)

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

Porcijų skaičius: 12

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Salierą nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Taip pat nuplaukite bulves su lupenomis ir išvirkite. Palikite daržoves atvėsti.
  2. Vieną kiaušinį išvirkite kietai. Palikite atvėsti.
  3. Kai atvės išvirti salierai ir bulvės, nulupkite ir sumalkite mėsmale.
  4. Kiaušinį nulupkite ir supjaustykite.
  5. Svogūną susmulkinkite ir apkepkite keptuvėje su aliejumi.
  6. Maltas daržoves sumaišykite, sudėkite pakepintą svogūną, smulkintą kietai virtą kiaušinį, suberkite smulkintas petražoles, miltus, krakmolą, supilkite kiaušinio trynį.
  7. Atskirai išplakite kiaušinio baltymą. Sudėkite į daržovių masę. Viską gerai išmaišykite.
  8. Iš gautos masės rankomis formuokite nedidelius paplotėlius - blynelius.
  9. Blynelius apvoliokite džiūvėsėliuose.
  10. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kepkite blynelius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Autorius: Eglė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų