Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pietų idėja mamos dienos proga.

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai vištos filė
  • 6 vienetai putpelių kiaušinių
  • 0.5 gūželės žiedinių kopūstų
  • 2 stiklinės sojos padažo
  • 50 gramų sūris
  • 3 valgomieji šaukštai krakmolo
  • 2 valgomieji šaukštai medaus
  • 2 valgomieji šaukštai majonezo
  • 2 arbatiniai šaukšteliai sezamo sėklų
  • 0.5 arbatinio šaukštelio ciberžolės
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
  • Kepimui:
  • 100 mililitrų aliejaus

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 4

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais (kvadratukais, stačiakampiais). Berkite druską, pipirus, ciberžolę. Berkite krakmolą ir gerai išmaišykite. Gabalėliai turėtų apsivelti krakmolu ir tapti sausi.
  2. Įkaitinti keptuvę, supilti aliejų.
  3. Dėti vištienos gabalėlius ir gerai apkepti iš visų pusių. Nepridėkite per daug, jie neturi liestis tarpusavyje. Iškepusius gabalėlius sudėkite į lėkštę, su popieriniu rankšluostuku.
  4. Putpelių kiaušinius išvirkite (nuo užvirimo - 3 minutes). Atvėsinkite ir nulupkite. Perpjaukyte pusiau.
  5. Žiedinį kopūstą apvirkite, kad suminkštėtų (jį galima pakeisti konservuotais žiediniais kopūstais, skonis tikrai nenuvils :)).
  6. Žiedinį kopūstą padalinkite į smulkesnius žiedynus.
  7. Sūrį supjaustykite kubeliais.
  8. Žiedinius kopūstus, kiaušinius, sūrį sumaišykite su druska, pipirais ir majonezu. Galima įdėti krapų, jei mėgstate.
  9. Paskutinis žingsnis: keptuvėje pakepinkite sezamus, pilkite sojų padažą, dėkite medų ir kai viskas ims burbuliuoti sumeskite vštienos gabalėlius, juos maišykite, kad mėsytė apsiveltų sezamų mase.
  10. Į lėkštę dėkite vištienos, ir mišrainės pagardą. Skanaus!

Autorius: Agnė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų