Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 1 sauja bazilikų (šviežias, smulkintas)
- 4 vienetai bulvių (saldžiosios)
- 1 česnakų
- 1 vienetas kiaušinių
- 2 stiklinės kvietinių miltų (+ 2 šaukštai padažui)
- 1.5 stiklinės pieno (nenugriebtas)
- šiek tiek druskos
- 1 valgomasis šaukštas sviesto
- 1 stiklinė sūris (Ricotta)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Bulves išvirti pasūdytame vandenyje.
Išvirtas bulves gerai sutrinti ir suminkyti su kiaušiniu, sūriu, baziliku bei miltais.
Iš gautos tešlos suformuokite nedidelius gabaliukus ir paspauskite juos šakute.
Suformuotus kleckiukus dėkite į užvirusį bei šiek tiek pasūdytą vandenį ir virkite, kol visi virtinukai iškils į paviršių.
Padažui gilioje keptuvėje arba puode ištirpinkite sviestą ir pakepinkite jame susmulkintą česnaką.
Tuomet supilkite su miltais išmaišytą pieną, paskaninkite druska ir maišant kaitinkite, kol padažas sutirštės.
Paruoštu padažu užpilkite į lėkštes sudėtus virtinukus.
Patiekite šiltus.
Skanaus.
INGREDIENTAI:
- 1 sauja bazilikų (šviežias, smulkintas)
- 4 vienetai bulvių (saldžiosios)
- 1 česnakų
- 1 vienetas kiaušinių
- 2 stiklinės kvietinių miltų (+ 2 šaukštai padažui)
- 1.5 stiklinės pieno (nenugriebtas)
- šiek tiek druskos
- 1 valgomasis šaukštas sviesto
- 1 stiklinė sūris (Ricotta)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Bulves išvirti pasūdytame vandenyje.
Išvirtas bulves gerai sutrinti ir suminkyti su kiaušiniu, sūriu, baziliku bei miltais.
Iš gautos tešlos suformuokite nedidelius gabaliukus ir paspauskite juos šakute.
Suformuotus kleckiukus dėkite į užvirusį bei šiek tiek pasūdytą vandenį ir virkite, kol visi virtinukai iškils į paviršių.
Padažui gilioje keptuvėje arba puode ištirpinkite sviestą ir pakepinkite jame susmulkintą česnaką.
Tuomet supilkite su miltais išmaišytą pieną, paskaninkite druska ir maišant kaitinkite, kol padažas sutirštės.
Paruoštu padažu užpilkite į lėkštes sudėtus virtinukus.
Patiekite šiltus.
Skanaus.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą