Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 2 vienetai ryžių (risotto, saujomis)
  • 1 vienetas svogūnų (nedidelis)
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 100 mililitrų baltojo vyno
  • 200 gramų baravykų (šviežūs)
  • 70 gramų dešros (chorizo)
  • 4 valgomieji šaukštai parmezano sūrio (tarkuotas)
  • šiek tiek druskos (jūros)
  • 3 valgomieji šaukštai sviesto
  • 750 mililitrų sultinio (daržovių)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite ant alyvų aliejaus, kol svogūnas taps permatomas. Tada supilti ryžius ir pakepinti ant silpnos ugnies. Įpilti vyno ir kepinti maišant kol ryžiai sugers visą vyną. Tada po samtelį pilti karšto sultinio ir karts nuo karto pamaišyti. Kai sugers visą sultinį vėl įpilti samtelį ir taip virti ant silpnos ugnies apie 20 min. kol ryžiai bus minkšti, bet nepervirę. Baigiant virti įberti druskos, šviežiai maltų pipirų.

    Grybus nuplaukite, nuvalykite, supjaustykite riekelėmis. Pakepinkite ant 2 v. šaukštų sviesto. Toje pačioje keptuvėje pakepinkite riekelėmis pjaustytą chorizo dešrą.

    Grybus sudėkite į risotto, taip pat suberkite smulkiai tarkuotą parmezaną bei įdėkite šaukštą sviesto. Galima įberti kapotų petražolių. Viską gerai išmaišykite.

    Risotto patiekti iškarto. Sudėti į lėkštę, o ant viršaus užbarstyti kepintos chorizo dešros.
    Nors mano risotto šį kartą buvo su šilbaravykiais, bet skonis dieviškas - verta išbandyti!

Autorius: Neringa

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 2 vienetai ryžių (risotto, saujomis)
  • 1 vienetas svogūnų (nedidelis)
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 100 mililitrų baltojo vyno
  • 200 gramų baravykų (šviežūs)
  • 70 gramų dešros (chorizo)
  • 4 valgomieji šaukštai parmezano sūrio (tarkuotas)
  • šiek tiek druskos (jūros)
  • 3 valgomieji šaukštai sviesto
  • 750 mililitrų sultinio (daržovių)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite ant alyvų aliejaus, kol svogūnas taps permatomas. Tada supilti ryžius ir pakepinti ant silpnos ugnies. Įpilti vyno ir kepinti maišant kol ryžiai sugers visą vyną. Tada po samtelį pilti karšto sultinio ir karts nuo karto pamaišyti. Kai sugers visą sultinį vėl įpilti samtelį ir taip virti ant silpnos ugnies apie 20 min. kol ryžiai bus minkšti, bet nepervirę. Baigiant virti įberti druskos, šviežiai maltų pipirų.

    Grybus nuplaukite, nuvalykite, supjaustykite riekelėmis. Pakepinkite ant 2 v. šaukštų sviesto. Toje pačioje keptuvėje pakepinkite riekelėmis pjaustytą chorizo dešrą.

    Grybus sudėkite į risotto, taip pat suberkite smulkiai tarkuotą parmezaną bei įdėkite šaukštą sviesto. Galima įberti kapotų petražolių. Viską gerai išmaišykite.

    Risotto patiekti iškarto. Sudėti į lėkštę, o ant viršaus užbarstyti kepintos chorizo dešros.
    Nors mano risotto šį kartą buvo su šilbaravykiais, bet skonis dieviškas - verta išbandyti!

Autorius: Neringa

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų