REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė cukraus pudros
  • 1 stiklinė cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas krakmolo (kukurūzų)
  • 2 ir 1/5 valgomojo šaukšto vanilės (ekstraktas)
  • 2 vienetai kiaušinių (+ 3 tryniai)
  • 3 ir 1/3 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 175 gramai sviesto
  • 1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių
  • 1.5 stiklinės sūris (Ricotta)
  • 3 valgomieji šaukštai citrinos žievelės (tarkuota)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sudėkite į didelį dubenį kvietinius miltus, kepimo miltelius bei druską, pridėkite sviesto ir ištrinkite, kol gausite šlapio smėlio konsistencijos mišinį.
    Tuomet įmuškite 2 kiaušinius, sudėkite maždaug 1 stiklinę cukraus pudros, 0,2 šaukšto vanilės ekstrakto, 2 šaukštus tarkuotos citrinos žievelės ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
    Sudėkite tešlą ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir gerai suminkykite į vieną gumulą.
    Suformuokite iš tešlos kamuolį, apvyniokite maistine plėvele ir padėkite maždaug 30 min. į šaldytuvą.
    Viename dubenyje sumaišykite ricotta sūrį, 3 kiaušinių trynius, 2 šaukštus vanilės ekstrakto, 1 šaukštą tarkuotos citrinos žievelės, citrinų sultis, kukurūzų krakmolą bei cukrų.
    Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros.
    Išimkite tešlą iš šaldytuvo, padalinkite į dvi dalis ir kiekvieną jų iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus.
    Vienu iškočiotos tešlos blynu išklokite riebalais pateptą kepimo formą, supilkite sūrio įdarą ir viską uždenkite likusiu tešlos blynu.
    Kepkite apie 40 min.
    Iškepusį pyragą palikite 5-10 min. atvėsti, išimkite iš kepimo formos ir tuomet palikite kambario temperatūroje, kad pyragas pilnai atvėstų.
    Atvėsusį pyragą padėkite maždaug 2 val. į šaldytuvą.
    Atšalusį pyragą gausiai apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.
    Skanaus.

Autorius: Aldona

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė cukraus pudros
  • 1 stiklinė cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas krakmolo (kukurūzų)
  • 2 ir 1/5 valgomojo šaukšto vanilės (ekstraktas)
  • 2 vienetai kiaušinių (+ 3 tryniai)
  • 3 ir 1/3 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 175 gramai sviesto
  • 1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių
  • 1.5 stiklinės sūris (Ricotta)
  • 3 valgomieji šaukštai citrinos žievelės (tarkuota)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sudėkite į didelį dubenį kvietinius miltus, kepimo miltelius bei druską, pridėkite sviesto ir ištrinkite, kol gausite šlapio smėlio konsistencijos mišinį.
    Tuomet įmuškite 2 kiaušinius, sudėkite maždaug 1 stiklinę cukraus pudros, 0,2 šaukšto vanilės ekstrakto, 2 šaukštus tarkuotos citrinos žievelės ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
    Sudėkite tešlą ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir gerai suminkykite į vieną gumulą.
    Suformuokite iš tešlos kamuolį, apvyniokite maistine plėvele ir padėkite maždaug 30 min. į šaldytuvą.
    Viename dubenyje sumaišykite ricotta sūrį, 3 kiaušinių trynius, 2 šaukštus vanilės ekstrakto, 1 šaukštą tarkuotos citrinos žievelės, citrinų sultis, kukurūzų krakmolą bei cukrų.
    Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros.
    Išimkite tešlą iš šaldytuvo, padalinkite į dvi dalis ir kiekvieną jų iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus.
    Vienu iškočiotos tešlos blynu išklokite riebalais pateptą kepimo formą, supilkite sūrio įdarą ir viską uždenkite likusiu tešlos blynu.
    Kepkite apie 40 min.
    Iškepusį pyragą palikite 5-10 min. atvėsti, išimkite iš kepimo formos ir tuomet palikite kambario temperatūroje, kad pyragas pilnai atvėstų.
    Atvėsusį pyragą padėkite maždaug 2 val. į šaldytuvą.
    Atšalusį pyragą gausiai apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.
    Skanaus.

Autorius: Aldona

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų