• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 10 gramų cukraus pudros (pabarstymui)
  • 4 valgomieji šaukštai cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių (tryniai)
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • šiek tiek druskos
  • 200 gramų sviesto
  • 10 gramų sviesto (skardai patepti)
  • 200 gramų grietinės (30% riebumo)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdaras:
    Varške - 500 g
    Cukrus - 150 g
    Kiaušiniai - 4 vnt
    Vanilinis cukrus - 16 g
    Druska - žiupsis

    Sviestą sutarkuokite ir sumaišykite su miltais. Tešlą trinkite tarp pirštų, kol pasidarys biri, sudėkite grietinę, įleiskite kiaušinio trynį, įberkite druskos bei cukraus ir gerai išminkykite. Palikite tešlą porai valandų šaldytuve. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Kiaušinių trynius dėkite į varškę, berkite cukrų, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos ir trinkite, kol neliks grūdelių ir varškės masė taps vientisa. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į varškės masę. Tešlą išimkite iš šaldytuvo. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite ploną blyną, didesnį nei jūsų kepimo forma. Kepimo formą ištepkite sviestu ir klokite į ją tešlos blyną taip, kad liktų ilgi nukarę kraštai. Ant tešlos tolygiai pilkite varškės įdarą, užlankstykite tešlos kraštus ir šaukite pyragą į 160 C orkaitę. Kepkite 30-40 minučių.

Autorius: Raminta

INGREDIENTAI:

  • 10 gramų cukraus pudros (pabarstymui)
  • 4 valgomieji šaukštai cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių (tryniai)
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • šiek tiek druskos
  • 200 gramų sviesto
  • 10 gramų sviesto (skardai patepti)
  • 200 gramų grietinės (30% riebumo)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdaras:
    Varške - 500 g
    Cukrus - 150 g
    Kiaušiniai - 4 vnt
    Vanilinis cukrus - 16 g
    Druska - žiupsis

    Sviestą sutarkuokite ir sumaišykite su miltais. Tešlą trinkite tarp pirštų, kol pasidarys biri, sudėkite grietinę, įleiskite kiaušinio trynį, įberkite druskos bei cukraus ir gerai išminkykite. Palikite tešlą porai valandų šaldytuve. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Kiaušinių trynius dėkite į varškę, berkite cukrų, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos ir trinkite, kol neliks grūdelių ir varškės masė taps vientisa. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į varškės masę. Tešlą išimkite iš šaldytuvo. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite ploną blyną, didesnį nei jūsų kepimo forma. Kepimo formą ištepkite sviestu ir klokite į ją tešlos blyną taip, kad liktų ilgi nukarę kraštai. Ant tešlos tolygiai pilkite varškės įdarą, užlankstykite tešlos kraštus ir šaukite pyragą į 160 C orkaitę. Kepkite 30-40 minučių.

Autorius: Raminta

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų