INGREDIENTAI:
- 1 stiklinė cukraus
- 2.5 stiklinės kvietinių miltų
- 1 stiklinė aliejaus (saulėgrąžų)
- 18 gramų kepimo miltelių
- 1 stiklinė uogienės (slyvų, vyšnių ar braškių)
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
- 1 valgomasis šaukštas citrinos žievelės (sutarkuota)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įkaitinkite orkaitę iki 170-180 laipsnių pagal Celsijų.
Išmaišykite aliejų su cukrumi ir uogiene.
Į šią masę įmaišykite citrinos žievelę ir vanilinį cukrų.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į tešlą.
Tešlą gerai išsukite, kad neliktų sušokusių tešlos gabaliukų.
Išklokite kepimo popieriumi kepimo formą ir sudėkite tešlą.
Išlyginkite pyrago paviršių ir kepkite apie 1 valandą.
Kai pyragas iškeps, palaukite 10-15 minučių ir tuomet išimkite iš formos.
Pyragą apibarstykite cukraus pudra (nėra būtina).
Autorius: Julija
REKLAMA