Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek apelsinų (tarkuotos žievelės)
  • 200 gramų cukraus
  • 100 gramų margarino
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 3 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 250 gramų pieno
  • 500 gramų varškės
  • šiek tiek druskos
  • 50 gramų sviesto
  • 100 gramų razinų
  • 30 gramų mielių
  • šiek tiek vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinių tryniai ištrinami su 100 g cukraus ir sviestu, sumaišomi su pertrinta varške, įberiama truputis druskos, vanilinio cukraus, nusausintų razinų, sudedami iki standžių putų išplakti baltymai ir viskas lengvai išmaišoma.
    Mielės ištirpinamos nedideliame šilto pieno kiekyje, įpilama truputį cukraus, porą šaukštų miltų, išmaišoma tyrelė ir palaikoma šiltai apie 30 min.
    Miltai išsijojami.
    Kiaušinių tryniai suplakami su likusiu cukrumi, pienu ir supilami į miltus, sudedamos paruoštos mielės, prieskoniai ir minkoma tešla.
    Baigiant minkyti sudedamas pašildytas margarinas. Gerai išminkyta tešla nelimpa prie rankų ir indo sienelių.
    Tešla pabarstoma miltais, uždengiama audeklu ir pastatoma šiltai kilti. Tešla iškyla maždaug per 1-2 valandas, jos tūris padidėja 2 - 3 kartus.
    Tada du trečdaliai tešlos iškočiojama 1 cm storio sluoksniu, dedama į kepimo skardą ir ant viršaus lygiai uždedamas varškės įdaras.
    Iš likusios tešlos suvoliojami 0,5 cm storio voleliai ir tinkleliu išdėliojami ant varškės įdaro.
    Pyragas kildinamas 20-30 min., viršus patepamas plaktu kiaušinio baltymu ir kepamas 220 laipsnių temperatūroje maždaug 20-30 min.
    Skanaus.

Autorius: Vaida

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek apelsinų (tarkuotos žievelės)
  • 200 gramų cukraus
  • 100 gramų margarino
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 3 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 250 gramų pieno
  • 500 gramų varškės
  • šiek tiek druskos
  • 50 gramų sviesto
  • 100 gramų razinų
  • 30 gramų mielių
  • šiek tiek vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinių tryniai ištrinami su 100 g cukraus ir sviestu, sumaišomi su pertrinta varške, įberiama truputis druskos, vanilinio cukraus, nusausintų razinų, sudedami iki standžių putų išplakti baltymai ir viskas lengvai išmaišoma.
    Mielės ištirpinamos nedideliame šilto pieno kiekyje, įpilama truputį cukraus, porą šaukštų miltų, išmaišoma tyrelė ir palaikoma šiltai apie 30 min.
    Miltai išsijojami.
    Kiaušinių tryniai suplakami su likusiu cukrumi, pienu ir supilami į miltus, sudedamos paruoštos mielės, prieskoniai ir minkoma tešla.
    Baigiant minkyti sudedamas pašildytas margarinas. Gerai išminkyta tešla nelimpa prie rankų ir indo sienelių.
    Tešla pabarstoma miltais, uždengiama audeklu ir pastatoma šiltai kilti. Tešla iškyla maždaug per 1-2 valandas, jos tūris padidėja 2 - 3 kartus.
    Tada du trečdaliai tešlos iškočiojama 1 cm storio sluoksniu, dedama į kepimo skardą ir ant viršaus lygiai uždedamas varškės įdaras.
    Iš likusios tešlos suvoliojami 0,5 cm storio voleliai ir tinkleliu išdėliojami ant varškės įdaro.
    Pyragas kildinamas 20-30 min., viršus patepamas plaktu kiaušinio baltymu ir kepamas 220 laipsnių temperatūroje maždaug 20-30 min.
    Skanaus.

Autorius: Vaida

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų