Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 4 valgomieji šaukštai cukraus
  • 2 valgomieji šaukštai medaus
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 250 gramų kvietinių miltų
  • 5 lašai acto
  • 125 mililitrai vandens
  • šiek tiek druskos
  • 250 gramų sviesto (šaltas)
  • 2 stiklinės riešutų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Šaltą sviestą supjaustome plonai ir dedame į 50 g miltų. Viską trumpai paminkome šaltomis rankomis, suformuojame keturkampį, suvyniojame į kepimo popierių ir padedame šaltai 30min.
    Likusius miltus persijome ant stalo ar lentos. Kauburėlio viduryje padarome įdubimą ir į jį suberiame žiupsnelį druskos, kelis lašus acto ir pusę nurodytos vandens normos. Minkome. Po to supilame likusį vandenį ir jei per skysta, beriame šiek tiek miltų. Į gautą tešlą įminkome šaltai laikytą sviesto ir miltų keturkampį.
    Tešlą reikia labai gerai iškočioti. Po to vėl palaikyti šaltai 30 min. ir dar katą iškočioti.
    Vieną gerai iškočiotą tešlos lakštą (kelių mm storio) ištiesiame kepimo formoje.
    Kiaušinių baltymus gerai išplakame su cukrumi iki standžių putų.
    Riešutus susmulkiname ir sumaišome su medumi.
    Riešutų masę sumaišome su baltymų putomis ir tepame ant ištiesto tešlos lakšto.
    Įdarą užklojame antruoju tešlos lakštu. Supjausčiau kvadratėliais. Viršų patepiau kiaušinių tryniais.
    Kepiau 180C orkaitėje 20-30 min.

Autorius: Agota

INGREDIENTAI:

  • 4 valgomieji šaukštai cukraus
  • 2 valgomieji šaukštai medaus
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 250 gramų kvietinių miltų
  • 5 lašai acto
  • 125 mililitrai vandens
  • šiek tiek druskos
  • 250 gramų sviesto (šaltas)
  • 2 stiklinės riešutų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Šaltą sviestą supjaustome plonai ir dedame į 50 g miltų. Viską trumpai paminkome šaltomis rankomis, suformuojame keturkampį, suvyniojame į kepimo popierių ir padedame šaltai 30min.
    Likusius miltus persijome ant stalo ar lentos. Kauburėlio viduryje padarome įdubimą ir į jį suberiame žiupsnelį druskos, kelis lašus acto ir pusę nurodytos vandens normos. Minkome. Po to supilame likusį vandenį ir jei per skysta, beriame šiek tiek miltų. Į gautą tešlą įminkome šaltai laikytą sviesto ir miltų keturkampį.
    Tešlą reikia labai gerai iškočioti. Po to vėl palaikyti šaltai 30 min. ir dar katą iškočioti.
    Vieną gerai iškočiotą tešlos lakštą (kelių mm storio) ištiesiame kepimo formoje.
    Kiaušinių baltymus gerai išplakame su cukrumi iki standžių putų.
    Riešutus susmulkiname ir sumaišome su medumi.
    Riešutų masę sumaišome su baltymų putomis ir tepame ant ištiesto tešlos lakšto.
    Įdarą užklojame antruoju tešlos lakštu. Supjausčiau kvadratėliais. Viršų patepiau kiaušinių tryniais.
    Kepiau 180C orkaitėje 20-30 min.

Autorius: Agota

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų