REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 125 gramai sviesto
  • 70 gramų cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
  • 100 gramų migdolų (malti)
  • 150 gramų miltai
  • 200 mililitrų pieno
  • 200 mililitrų grietinėlės
  • 3 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 6 valgomieji šaukštai cukraus (rudas)
  • 4 valgomieji šaukštai krakmolo (kukurūzai)
  • 5 vienetai saldainių
  • 5 vienetai obuolių
  • 1 vienetas citrinų
  • 5 valgomieji šaukštai džemo (abrikosai)

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 125 gramai sviesto
  • 70 gramų cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
  • 100 gramų migdolų (malti)
  • 150 gramų miltai
  • 200 mililitrų pieno
  • 200 mililitrų grietinėlės
  • 3 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 6 valgomieji šaukštai cukraus (rudas)
  • 4 valgomieji šaukštai krakmolo (kukurūzai)
  • 5 vienetai saldainių
  • 5 vienetai obuolių
  • 1 vienetas citrinų
  • 5 valgomieji šaukštai džemo (abrikosai)

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 12

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pagrindui minkštą sviestą ištrinkite su cukraus pudra ir 1 a.š. vanilinio cukraus iki purumo. Įmuškite kiaušinį, suberkite maltus migdolus, miltus ir gerai išminkykite. Tešla gaunasi labai minkšta, jei minkysite rankomis, įberkite dar šiek tiek miltų. Aš minkiau elektrine maišykle, tad miltų daugiau nedėjau.
    Išminkytą tešlą vis pabarstant miltais, sudėkite į 22/24 cm skersmens tartos formą ir rankomis suformuokite vienodo storio pagrindą. Patalpinkite šaldytuvan mažiausiai pusvalandžiui.
  2. Kremui krakmolą sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Rankine šluotele įmaišykite trynius ir įpilkite šiek tiek pieno - grietinėlės mišinio. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų ir supilkite likusį pieno mišinį. Nuolat maišant pakaitinkite. Suberkite sutrupintas "karvutes" ir kaitinkite iki užvirimo, kol kremas suitirštės, o saldainiai ištirps. Gerai atvėsinkite (kad paviršiuje nesusidarytų pluta, kremo paviršių užklokite maistine plėvele).
  3. Kol kremas vėsta, atšalusią tešlą formoje subadykite šakute ir pridenkite kepimo popieriumi. Užberkite žirnių ar pupelių ir lengvai paspauskite, kad kepant tešlos kraštai kuo mažiau "nučiuožtų" žemyn. Kepkite 200 laipsnių kaitros orkaitėje apie 10 - 15 min.
  4. Iškeptą pagrindą gerai ataušinkite. Ant atvėsusios tešlos šaukštu paskleiskite karamelinį kremą, paviršių išlyginkite.
  5. Nuo švariai nuplautų obuolių skustuku nuskuskite įvairaus ilgio ir pločio juosteles, užgriebdami dalį žievelės. Pradėdami nuo vidurio, įvairiai sukdami ir kaišiodami obuolių atplaišas, formuokite rožių žiedlapius ir "sodinkite" į plikytą kremą.Vis palaistykite citrinos sultimis, kad kol dirbsite, obuoliai mažiau ruduotų. Tokiu būdu roželėmis užklokite visą tartos paviršių.Baigus, paviršių aptepkite abrikosų uogiene.
  6. Kepkite 180 laipsnių kaitros orkaitėje apie pusvalandį ar šiek tiek daugiau, kol tartos pagrindas pilnai iškeps, o obuolinių roželių žiedlapiai šiek tiek paruduos ir dailiai pasiraitys.
    Pravėsus, paviršių lengvai pabarstykite miltiniu cukrumi.

Autorius: Rūta

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų