• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 150 gramų cukraus pudros
  • 100 gramų cukraus
  • 3 arbatiniai šaukšteliai kakavos
  • 50 gramų krakmolo
  • 125 gramai margarino
  • 30 gramų migdolų (malti)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 150 gramų kvietinių miltų
  • 50 mililitrų pieno
  • 50 gramų pieniško šokolado (tirpintas vandens vonelėje)
  • 3 arbatiniai šaukšteliai romo (arba citrinos sultys (pagal Jūsų skonį))
  • 3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • 100 gramų serbentų (drebučiai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Papildomai dar reikės 2 lašų apelsinų aromato esencijos tešlai ir 200 g marcipanų masės įdarui.
    Sudėkite į dubenį margariną, cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinius, krakmolą, miltus, kepimo miltelius, apelsinų esenciją, migdolus, pieną ir išmaišykite plakikliu. Tešlą padalykite pusiau ir į vieną dalį įmaišykite kakavos miltelius.
    Išklokite skardą kepimo popieriumi ir per vidurį jį sulenkite taip, kad pasidarytų pertvara.
    Į vieną skardos pusę sukrėskite šviesiąją, į kitą – tamsiąją tešlos dalį (ne storesniais kaip 0,5 cm sluoksniais).
    Kepkite apie 10 min. iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje ir atvėsinkite.
    Puse uogų drebučių aptepkite šviesiąją tešlos dalį ir palikite, kad apdžiūtų.
    Iš marcipanų masės, suminkytos su romu bei 100 g cukraus miltelių, iškočiokite šviesiosios tešlos papločio dydžio lakštą ir uždėkite ant drebučių.
    Marcipano sluoksnį aptepkite likusiais drebučiais ir ant viršaus uždėkite tamsiosios tešlos paplotį. Peiliu apipjaustykite kraštus.
    Kepinį supjaustykite 3x2 cm stačiakampiais.
    Išlydykite šokoladą ir juo tolygiai padenkite stačiakampius.
    Iš 50 g cukraus pudros ir šiek tiek citrinos sulčių paruoškite masę ir ir iš jos suformuokite baltus taškelius ir brūkšnelius ant pyragaičių.
    Palikite pyragaičius, kad viskas gerai sustingtų.
    Skanaus.

Autorius: Nastiušha

INGREDIENTAI:

  • 150 gramų cukraus pudros
  • 100 gramų cukraus
  • 3 arbatiniai šaukšteliai kakavos
  • 50 gramų krakmolo
  • 125 gramai margarino
  • 30 gramų migdolų (malti)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 150 gramų kvietinių miltų
  • 50 mililitrų pieno
  • 50 gramų pieniško šokolado (tirpintas vandens vonelėje)
  • 3 arbatiniai šaukšteliai romo (arba citrinos sultys (pagal Jūsų skonį))
  • 3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • 100 gramų serbentų (drebučiai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Papildomai dar reikės 2 lašų apelsinų aromato esencijos tešlai ir 200 g marcipanų masės įdarui.
    Sudėkite į dubenį margariną, cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinius, krakmolą, miltus, kepimo miltelius, apelsinų esenciją, migdolus, pieną ir išmaišykite plakikliu. Tešlą padalykite pusiau ir į vieną dalį įmaišykite kakavos miltelius.
    Išklokite skardą kepimo popieriumi ir per vidurį jį sulenkite taip, kad pasidarytų pertvara.
    Į vieną skardos pusę sukrėskite šviesiąją, į kitą – tamsiąją tešlos dalį (ne storesniais kaip 0,5 cm sluoksniais).
    Kepkite apie 10 min. iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje ir atvėsinkite.
    Puse uogų drebučių aptepkite šviesiąją tešlos dalį ir palikite, kad apdžiūtų.
    Iš marcipanų masės, suminkytos su romu bei 100 g cukraus miltelių, iškočiokite šviesiosios tešlos papločio dydžio lakštą ir uždėkite ant drebučių.
    Marcipano sluoksnį aptepkite likusiais drebučiais ir ant viršaus uždėkite tamsiosios tešlos paplotį. Peiliu apipjaustykite kraštus.
    Kepinį supjaustykite 3x2 cm stačiakampiais.
    Išlydykite šokoladą ir juo tolygiai padenkite stačiakampius.
    Iš 50 g cukraus pudros ir šiek tiek citrinos sulčių paruoškite masę ir ir iš jos suformuokite baltus taškelius ir brūkšnelius ant pyragaičių.
    Palikite pyragaičius, kad viskas gerai sustingtų.
    Skanaus.

Autorius: Nastiušha

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų