INGREDIENTAI:
  -   1 arbatinis šaukštelis   cukraus 
-   3   česnakų (užpilui) 
-   šiek tiek   kmynų 
-   šiek tiek   mairūnų 
-   2 stiklinės   kvietinių miltų 
-   3 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus 
-   100 mililitrų   alyvuogių aliejaus (užpilui) 
-   1 stiklinė   vandens 
-   1 arbatinis šaukštelis   druskos 
-   1 arbatinis šaukštelis   mielių (sausos) 
-   1 stiklinė   kukurūzų miltų 
-   šiek tiek   džiovintų bazilikų (užpilui) 
-   šiek tiek   petražolių (užpilui) 
-   šiek tiek   raudonėlių (užpilui) 
-   šiek tiek   krapų (užpilui) 
-   šiek tiek   čiobrelių (užpilui) 
  Paruošimo laikas: Apie 5 min.
          
PARUOŠIMO BŪDAS:
  -  1 stiklinė-200 ml.
 
 Prieskonių iš viso reikia apie 3 šaukštų.
 
 
 Vienoje stiklinėje šilto vandens išmaišyti mieles ir cukrų, palikti šiltoje vietoje 15 min., kad suputotų.
 
 Pasiruošiame prieskonius užpilui, visas SANTA MARIA žoleles sumaišome su aliejumi, įspaudžiame česnaką ir viską paliekame dubenėlyje iki panaudojimo.
 
 Dideliame inde suberiame sijotus miltus, jei neturite kukurūzų miltų, galima naudoti vien tik kvietinius, įberiame druską, aliejų, supilame mielių mišinį, viską minkome kokias 5 min., tešlą apdengiame rankšluosčiu ir paliekame 1val. šiltoje vietoje, kad pakiltų.
 Pakilusią tešlą dar kartą gerai išminkome, verčiame ant lentos, pabarstytos miltais, kočiojame apvalų lakštą, nekočiokite per plonai. Tešlos lakštą gausiai patepame pasiruoštu aliejaus mišiniu, supjaustome juostelėmis. Imame po vieną juostelę ir susukame spiralę, dedame ją į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi, paliekame dar pusvalandžiui, kad pakiltų. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėj apie 30 min.
 Tai labai skani ir aromatinga duonelė su žolelėmis, nuo kurios namai kvepia ypatingai!
   Autorius: Jolanta.M 
     REKLAMA