REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 300 gramų pieno (šiltas)
  • 15 gramų druskos
  • 340 gramų sviesto
  • 15 gramų mielių (sausos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Mieles sumaišome su cukrumi. Pilame pašildytą pieną. Maišome, kol mielės ištirpsta. Beriame druską, miltus ir pradedame minkyti tešlą. Ją dedame į orkaitę, įkaitiną iki 40 laipsnių, ir paliekame praviras dureles, kad tešla kiltų. Tuo tarpu į maistinę plėvelę įdedame sviestą ir iš jo iškočiojame taip, jog gautumėm 25×25 cm stačiakampį. Ir jį dedame į šaldytuvą.

    Kai tešla pakilo, pasiruošiame stalą kočiojimui. Iš tešlos padarome 4 kartus didesnį lakštą nei sviesto kvadratas. Ant jos dedame sviesto kvadratą ir sulenkiame į stačiakampį. Dedame į šaldytuvą pastovėti pusvalandžiui. Išėmus vėl kočiojame ir dedame pusvalandžiui į šaldytuvą.

    Išimame iš šaldytuvo tešlą ir kočiojame. Iškočiota tešla turi būti plonesnė nei 0,5 cm. Ją supjaustome trikampiais ir susukame į ragelius. Prieš kepant, juos sudedame į skardą ir paliekame pakilti orkaitėje su praviromis durelėmis, įkaitintoje iki 40 laipsnių. Pakilusius ragelius aptepame kiaušinio plakiniu. Kepame 200 C orkaitėje apie 12 min., kol apskrus. Tinka valgyti su bet kuo. Skanaus!

Autorius: Martyna

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 300 gramų pieno (šiltas)
  • 15 gramų druskos
  • 340 gramų sviesto
  • 15 gramų mielių (sausos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Mieles sumaišome su cukrumi. Pilame pašildytą pieną. Maišome, kol mielės ištirpsta. Beriame druską, miltus ir pradedame minkyti tešlą. Ją dedame į orkaitę, įkaitiną iki 40 laipsnių, ir paliekame praviras dureles, kad tešla kiltų. Tuo tarpu į maistinę plėvelę įdedame sviestą ir iš jo iškočiojame taip, jog gautumėm 25×25 cm stačiakampį. Ir jį dedame į šaldytuvą.

    Kai tešla pakilo, pasiruošiame stalą kočiojimui. Iš tešlos padarome 4 kartus didesnį lakštą nei sviesto kvadratas. Ant jos dedame sviesto kvadratą ir sulenkiame į stačiakampį. Dedame į šaldytuvą pastovėti pusvalandžiui. Išėmus vėl kočiojame ir dedame pusvalandžiui į šaldytuvą.

    Išimame iš šaldytuvo tešlą ir kočiojame. Iškočiota tešla turi būti plonesnė nei 0,5 cm. Ją supjaustome trikampiais ir susukame į ragelius. Prieš kepant, juos sudedame į skardą ir paliekame pakilti orkaitėje su praviromis durelėmis, įkaitintoje iki 40 laipsnių. Pakilusius ragelius aptepame kiaušinio plakiniu. Kepame 200 C orkaitėje apie 12 min., kol apskrus. Tinka valgyti su bet kuo. Skanaus!

Autorius: Martyna

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų