Dideliame puode apkepinti aliejuje svogūnų žiedus, tada sudėti dešrelių gabaliukus ir dar pakepti 5 min. Kopūstus ir bulves supjaustyti, sudėti į puodą ir supilti sultinį, kečupą ir vandenį. Sudėti pupeles. Česnakus susmulkinti ir sudėti į puodą kartu su druska ir pipirais. Viską užvirinti ir virti 30 min. Tada supilti actą ir dar pavirti 1 val. Jei išgaravo per daug vandens, galima įpilti dar 0,5-1 l.
Autorius: Lida
INGREDIENTAI:
6 vienetai bulvių
2 česnakų
2 arbatiniai šaukšteliai juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas kopūstų (vidutinio dydžio)
300 gramų pupelių
4 vienetai svogūnų
1/3 stiklinės acto (stalo)
500 gramų dešrelių (vytintos Biovela)
3 litrai vandens
1 arbatinis šaukštelis druskos
2/5 stiklinės aliejaus
1.5 stiklinės sultinio (jautienos)
500 mililitrų kečupo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Dideliame puode apkepinti aliejuje svogūnų žiedus, tada sudėti dešrelių gabaliukus ir dar pakepti 5 min. Kopūstus ir bulves supjaustyti, sudėti į puodą ir supilti sultinį, kečupą ir vandenį. Sudėti pupeles. Česnakus susmulkinti ir sudėti į puodą kartu su druska ir pipirais. Viską užvirinti ir virti 30 min. Tada supilti actą ir dar pavirti 1 val. Jei išgaravo per daug vandens, galima įpilti dar 0,5-1 l.