Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 5 vienetai kiaušinių
  • 180 gramų kvietinių miltų
  • 250 mililitrų vandens
  • šiek tiek druskos
  • 80 gramų sviesto
  • šiek tiek vanilinio cukraus (1 pakelis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui ir papuošimui:
    300 ml grietinėlės
    pagal skonį cukraus pudros ar vanilinio cukraus
    Konditerinio šokolado

    Vandenį, sviestą bei truputėlį druskos užverdame puode. Kai tik užverda, nukeliame nuo viryklės ir vienu kartu supilame visus miltus bei vanilinį cukrų. Gerai išmaišome - tešla turi sulipti į vieną didelį gumulą. Puodą vėl dedame ant viryklės ir bemaišydami kaitiname tol, kol tešla atsiskiria nuo puodo.

    Nuėmę nuo viryklės, įmaišome vieną kiaušinį ir paliekame 5 minutėms atvėsti.

    Kai tešla atvėsta, įmaišome po vieną dar 4 likusius kiaušinius. Svarbu nepaskubėti. Įdėję veiną kiaušinį, maišome tol, kol jis visiškai tarsi pradingsta tešloje. Tik tada galima dėti kitą. Masė turi būti tolygi ir blizganti.

    Ant sviestinio popieriaus su šaukštu formuojame nedidelius pyragelius (jie paskui labai išsipučia) ir įkaitintoje orkaitėje kepame apie 35-40 minučių. Jokiais budais neatidarinejame durelių!

    Kai tik iškepa pyrageliai, jiems iškart nupjauname dugną. Ir paliekame atvėsti.

    Tuo metu išplakame gritinėlę, ją pasaldiname cukraus pudra.
    Grietinėlę dedame ant apatinės pyragėlio dalies ir uždedame viršų. Vėliau apliejame šokoladiniu glajumi.

Autorius: Rasa

INGREDIENTAI:

  • 5 vienetai kiaušinių
  • 180 gramų kvietinių miltų
  • 250 mililitrų vandens
  • šiek tiek druskos
  • 80 gramų sviesto
  • šiek tiek vanilinio cukraus (1 pakelis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui ir papuošimui:
    300 ml grietinėlės
    pagal skonį cukraus pudros ar vanilinio cukraus
    Konditerinio šokolado

    Vandenį, sviestą bei truputėlį druskos užverdame puode. Kai tik užverda, nukeliame nuo viryklės ir vienu kartu supilame visus miltus bei vanilinį cukrų. Gerai išmaišome - tešla turi sulipti į vieną didelį gumulą. Puodą vėl dedame ant viryklės ir bemaišydami kaitiname tol, kol tešla atsiskiria nuo puodo.

    Nuėmę nuo viryklės, įmaišome vieną kiaušinį ir paliekame 5 minutėms atvėsti.

    Kai tešla atvėsta, įmaišome po vieną dar 4 likusius kiaušinius. Svarbu nepaskubėti. Įdėję veiną kiaušinį, maišome tol, kol jis visiškai tarsi pradingsta tešloje. Tik tada galima dėti kitą. Masė turi būti tolygi ir blizganti.

    Ant sviestinio popieriaus su šaukštu formuojame nedidelius pyragelius (jie paskui labai išsipučia) ir įkaitintoje orkaitėje kepame apie 35-40 minučių. Jokiais budais neatidarinejame durelių!

    Kai tik iškepa pyrageliai, jiems iškart nupjauname dugną. Ir paliekame atvėsti.

    Tuo metu išplakame gritinėlę, ją pasaldiname cukraus pudra.
    Grietinėlę dedame ant apatinės pyragėlio dalies ir uždedame viršų. Vėliau apliejame šokoladiniu glajumi.

Autorius: Rasa

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų