Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 60 gramų cukraus (+ 1 šaukštas)
  • 4.5 valgomojo šaukšto krakmolo
  • šiek tiek persikų
  • 1 vienetas persikų (konservuoti, indelis)
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 125 gramai kvietinių miltų
  • 200 mililitrų vandens (+ 0,25 stiklinės)
  • šiek tiek druskos
  • 80 gramų sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Plikytai tešlai 0,25l vandens užvirinti su sviestu, 1 šaukštu cukraus bei druska.
    Puodą nukelti nuo viryklės.
    Miltus sumaišyti su 2 šaukštais krakmolo ir suberti į puodą.
    Mediniu šaukštu maišant kaitinti, kol susidarys lengvai nuo puodo kraštų atsiskiriantis tešlos gniužulas.
    Tešlą sudėti į dubenėlį ir truputį ataušinti.
    Kiaušinius išplakti ir po truputį įmaišyti į tešlą. Kiaušinių dėti tiek, kad tešla imtų blizgėti.
    Orkaitę įkaitinti iki 200-220 laipsnių temperatūros.
    Į ataušusią tešlą įmaišyti kepimo miltelius.
    Ant riebalais išteptos torto formos dugno užtepti trečdalį tešlos ir kepti 20-30min.
    Per pirmąsias 15 min. neatidarinėti orkaitės durelių.
    Iškeptą tešlos sluoksnį ataušinti.
    Iš likusios tešlos padaryti mažo dydžio kūgelius ir kepti 20-30min. (torto viršui papuošti).
    Užpilui sudėti į puodą vyšnias, 2,5 šaukšto krakmolo, 60 g cukraus, supilti 200 ml vandens ir, nuolat maišant, užvirinti.
    Ant atšalusio torto pagrindo dėti vyšnių užpilą ir pamirkant apatinę pyragėlių dalį „priklijuoti“ ant pagindo.
    Puošti konservuotų persikų riekelėmis.
    Nekaloringas ir labai skanus tortas.
    Skanaus.

Autorius: Rasa

INGREDIENTAI:

  • 60 gramų cukraus (+ 1 šaukštas)
  • 4.5 valgomojo šaukšto krakmolo
  • šiek tiek persikų
  • 1 vienetas persikų (konservuoti, indelis)
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 125 gramai kvietinių miltų
  • 200 mililitrų vandens (+ 0,25 stiklinės)
  • šiek tiek druskos
  • 80 gramų sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Plikytai tešlai 0,25l vandens užvirinti su sviestu, 1 šaukštu cukraus bei druska.
    Puodą nukelti nuo viryklės.
    Miltus sumaišyti su 2 šaukštais krakmolo ir suberti į puodą.
    Mediniu šaukštu maišant kaitinti, kol susidarys lengvai nuo puodo kraštų atsiskiriantis tešlos gniužulas.
    Tešlą sudėti į dubenėlį ir truputį ataušinti.
    Kiaušinius išplakti ir po truputį įmaišyti į tešlą. Kiaušinių dėti tiek, kad tešla imtų blizgėti.
    Orkaitę įkaitinti iki 200-220 laipsnių temperatūros.
    Į ataušusią tešlą įmaišyti kepimo miltelius.
    Ant riebalais išteptos torto formos dugno užtepti trečdalį tešlos ir kepti 20-30min.
    Per pirmąsias 15 min. neatidarinėti orkaitės durelių.
    Iškeptą tešlos sluoksnį ataušinti.
    Iš likusios tešlos padaryti mažo dydžio kūgelius ir kepti 20-30min. (torto viršui papuošti).
    Užpilui sudėti į puodą vyšnias, 2,5 šaukšto krakmolo, 60 g cukraus, supilti 200 ml vandens ir, nuolat maišant, užvirinti.
    Ant atšalusio torto pagrindo dėti vyšnių užpilą ir pamirkant apatinę pyragėlių dalį „priklijuoti“ ant pagindo.
    Puošti konservuotų persikų riekelėmis.
    Nekaloringas ir labai skanus tortas.
    Skanaus.

Autorius: Rasa

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų