INGREDIENTAI:
- 1 stiklinė cukraus
- 2 vienetai kiaušinių
- 1 stiklinė kvietinių miltų
- 1 arbatinis šaukštelis sodos
- šiek tiek druskos
- 100 gramų sviesto
- 2 stiklinės grietinės
- 1 stiklinė kokosų (drožlės)
- 2 arbatiniai šaukšteliai romo
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
- 2 skardinės ananasų (konservuoti)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Dideliame dubenyje sumaišome cukrų, sviestą, kiaušinį, grietinę ir romo ekstraktą. Gerai išplakame iki vientisos masės.
Vietoj romo ekstrakto galima naudoti ir tikrą romą, tik reikėtų nepadauginti. :)
Po truputį beriame miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Atsargiai išmaišome. Įmaišome ananasus ir kokoso drožles.
Tik reikia nepamiršti prieš dedant juos supjaustyti, nebent jau pirkote susmulkintus, ir nusausinti.
Visą tešlą supilame į riebalais išteptą kepimo formą ir dedame į iki 190º C įkaitintą orkaitę. Kepama apie 1 val. ir 20 min.
Nepamirškite prieš išimant patikrinti ar keksas iškepęs - vietomis bakstelkite mediniu pagaliuku ir pažiūrėkite ar tešla nelimpa prie jo.
Skanaus! :)
Autorius: Agnė
REKLAMA