INGREDIENTAI:
- 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus
- 2 valgomieji šaukštai taukų (riebalų) (su kaupu)
- 500 gramų kvietinių miltų
- 300 mililitrų vandens
- 2 arbatiniai šaukšteliai druskos
- 7 gramai mielių
- šiek tiek prieskonių picai
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kepimo skarda 40x40 cm.
Mieles sumaišyti su cukrumi ir šiltu vandeniu.
Miltus persijoti su druska. Supilti vandenį su mielėmis ir užminkyti elastingą tešlą.
Galiausiai įminkyti kambario temperatūros labai minkštus taukus (aš naudojau aliejų). Iš viso minkyti reikėtų ne trumpiau kaip 10 min.
Dėti tešlą į aliejumi išteptą dubenį, uždengti plėvele ir šiltai kildinti 1 - 1,5 val. Formuoti picą ir kepti iki 220° C įkaitintoje orkaitėje ~ 15 min.
Ant picos vienos pusės dėjau konservuotų ananasų gabaliukus, keptus vištienos gabaliukus, SANTA MARIA picos prieskonius.
Ant kitos pusės dėjau mėlyno svogūno, vištienos gabalėlius ir juodąsias alyvuoges.
P.S. Kitą kartą daryčiau tešlą iš pusės normos. Nes dabar padas gavosi labai storas.
Autorius: Rita
REKLAMA