INGREDIENTAI:
- 1 sauja aviečių
- 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
- šiek tiek cukraus pudros (apibarstymui)
- 200 gramų cukraus
- 200 gramų margarino (kepiniams)
- šiek tiek obuolių (4-5)
- 6 vienetai kiaušinių
- 300 gramų kvietinių miltų
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Margariną ištirpinkite ir išplakite su smulkiai sutarkuotu svarainiu (sėklalizdžius prieš tai išimkite). Berkite cukrų, vanilinį cukrų, išplakite. Tuomet įmuškite kiaušinius, vėl išplakite. Supilkite miltus su kepimo milteliais ir vėlgi viską išplakite. Kepimo indą (aš naudojau silikonininį) ištepkite riebalais (sviestu, margarinu arba aliejumi), pabarstykite džiūvėsėliais.
Obuolius nuskuskite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis. Avietes nuplaukite. Į kepimo indą dėkite sluosnį obuolių, kelias uogas ir apipilkite tešla. Pabarstykite šaukštekiu cinamono. Dėkite dar vieną likusių obuolių sluoksnį, išdėliokite likusias avietes, pabarstykite likusiu šaukšteliu cinamono. Supilkite likusią tešlos dalį ir pašaukite į gerai įkaitusią orkaitę. Kepkite 30 minučių 200 C karštyje. Išėmę pyragą atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra.
Autorius: Ligita
REKLAMA