REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors šv. Valentino diena jau praėjo, bet paragauti tokių aistringų keksiukų- galima bet kada. Šitie gražuoliai tikrai aštrūs, o pasiflora dar prideda ir stiprios rūgštelės.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • Tešlai:
  • 130 gramų miltai
  • 100 mililitrų pieno
  • 80 gramų juodojo šokolado
  • 70 gramų cukraus
  • 1 vienetas pasiflora
  • 1 vienetas kiaušinis
  • 30 gramų kakavos
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis maltos aitriosios paprikos
  • 2 žiupsneliai druskos
  • Kremui:
  • 250 gramų cukraus (miltelinis)
  • 120 gramų sviesto
  • 1 valgomasis šaukštas pieno
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstraktas
  • 0.5 arbatinio šaukštelio maltos aitriosios paprikos
  • 0.5 arbatinio šaukštelio maltas cinamonas

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 6

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Miltus sumaišyti su kakava, kepimo milteliais, aitriąja paprika ir šiek tiek pasūdyti. Šokoladą sutarkuoti smulkia tarka ir sumaišyti su miltų mišiniu.
  2. Cukrų išplakti su kiaušiniu, įmaišyti pieno ir aliejaus. Dar kartą išplakti.
  3. Abi mases sumaišyti ir gerai išmaišyti, kol tešla pasidarys ryškiai rudos spalvos ir taps labai tiršta.
  4. Dėti tešlos į keksiukų formeles ir į vidurį tešlos įdėti truputėlį pasifloros geltonojo minkštimo su sėklomis, uždėti ant viršaus tešlos ir sulyginti, kad pasifloros neiškiltų.
  5. Kepti 25 min. įkaitintoje iki 180C temperatūros orkaitėje.
  6. Sviestą išlydyti, sumaišyti su milteliniu cukrumi, cinamonu, aitriąja paprika (0,5 a. š.), vanilės ekstraktu, pienu (1 v. š.) ir išplakti. Supilti į konditerinį maišelį ir papuošti atvėsusius keksiukus. Galima pabarstyti spalvotais pabarstukais. Tuomet dėti į šaldytuvą ir palikti per naktį, kad kremas sukietėtų.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų