• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 kilogramas kiaulės faršo
  • 200 gramų rūkytos kiaulienos šoninės (arba rūkyti lašiniai)
  • šiek tiek juodųjų pipirų (žirneliais)
  • 1 vienetas morkų (didelė)
  • 2 vienetai svogūnų
  • 2 vienetai kiaušinių (virtas)
  • 1 vienetas obuolių (nedidelis)
  • 1 vienetas juodos duonos (riekė)
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek laurų lapų
  • šiek tiek juodųjų pipirų

Porcijų skaičius: 8

INGREDIENTAI:

  • 1 kilogramas kiaulės faršo
  • 200 gramų rūkytos kiaulienos šoninės (arba rūkyti lašiniai)
  • šiek tiek juodųjų pipirų (žirneliais)
  • 1 vienetas morkų (didelė)
  • 2 vienetai svogūnų
  • 2 vienetai kiaušinių (virtas)
  • 1 vienetas obuolių (nedidelis)
  • 1 vienetas juodos duonos (riekė)
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek laurų lapų
  • šiek tiek juodųjų pipirų

Porcijų skaičius: 8

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Faršą išminkome su pipirais, druska, išmirkyta juodos duonos riekele, susmulkintais ir pakepintais svogūnais bei lašinukais.
  2. Obuolį smulkiai supjaustome ir įmaišome į faršą.
  3. Tuomet suformuojame kelis pailgus rutuliukus, panašius į zuikio kūną, dedame į vidų po kiaušinį ir padarome kelis nedidelius rutuliukus - tai bus jų galvos, bei padarome pailgas uodegėles.
    Su dantų krapštukais visas dalis pritvirtiname, įstatome ausis iš lauro lapų, sukaišiojame iš pipirų akis, o morką supjaustome skiltelėms ir įstatome vietoj burnos.
  4. Kepame 1 valandą uždengę folija 180 C karštumo orkaitėje, po to dar pusvalandį jau nuėmę foliją.

Autorius: Salomėja

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų