PARUOŠIMO BŪDAS:
- Į puodą įpilame vandens ir virš puodo statome metalinį arba stiklinį dubenį, kad neliestų dugnas vandens.
Sudedame į dubenį 2,5 plytos juodojo šokolado ir po truputį tirpdome. Per daug nemaišome - tiesiog leidžiame pačiam ištirpti.
Kai šokoladas jau beveik visas ištirpęs, pamaišome ir dar truputį patirpdome.
Tada dedame dar vieną plytą (100 g) susmulkinto juodojo šokolado, pamaišome ir išjungiame ugnį (šokoladas turėtų ištirpti nuo jau esančios šilumos).
Atskirai, bet lygiai taip pat (t. y. virš puodo su verdančiu vandeniu) ištirpdome baltąjį šokoladą.
Pasiruošiame skardą ar kokį padėklą, ištiesiame jį maistine plėvele ir pilame juodąjį šokoladą.
Paverčiame indą, kad šokoladas tolygiai pasiskirstytų, bet nebūtų per plonas.
Tada apibarstome riešutais ir džiovintomis uogomis, o ant viršaus pašlakstom baltuoju šokoladu, kad gautųsi margas šokoladas.
Tuomet dedame viską į šaldymo kamerą maždaug 30 min. ar ilgiau.
Kai viskas sustingsta, sulaužome norimo dydžio gabalėliais ir patiekiame.
Skanaus.