Miltus ir manų kruopas suberti į dubenį, viduryje padaryti duobutę. Į kitą indą įmušti kiaušinius, išmaišyti su druska bei nedideliu kiekiu vandens ir supilti į miltų duobutę. Taip pat supilti aliejų. Viską gerai išminkyti, kad tešla būtų vientisa. Ją pridengti ir valandą brinkinti. Išbrinkusią tešlą dėti ant virtuvinės lentos, pabarstytos miltais, plonai iškočioti ir palikti apdžiūti. Iš tešlos peiliu ar figūriniu ratuku pjaustyti norimos formos makaronus. Tešlą spagečiams ar lakštiniams makaronams pjaustyti bus patogiau pirma pabarsčius miltais ir atsargiai susukus į ritinėlį. Tada pjaustyti norimo pločio griežinėliais ir išvynioti. Makaronus virti 8-10 min. dideliame kiekyje vandens.
Autorius: rm
INGREDIENTAI:
3 vienetai kiaušinių
200 gramų kvietinių miltų
100 gramų manų kruopų
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus ir manų kruopas suberti į dubenį, viduryje padaryti duobutę. Į kitą indą įmušti kiaušinius, išmaišyti su druska bei nedideliu kiekiu vandens ir supilti į miltų duobutę. Taip pat supilti aliejų. Viską gerai išminkyti, kad tešla būtų vientisa. Ją pridengti ir valandą brinkinti. Išbrinkusią tešlą dėti ant virtuvinės lentos, pabarstytos miltais, plonai iškočioti ir palikti apdžiūti. Iš tešlos peiliu ar figūriniu ratuku pjaustyti norimos formos makaronus. Tešlą spagečiams ar lakštiniams makaronams pjaustyti bus patogiau pirma pabarsčius miltais ir atsargiai susukus į ritinėlį. Tada pjaustyti norimo pločio griežinėliais ir išvynioti. Makaronus virti 8-10 min. dideliame kiekyje vandens.