Sumaišyti miltus su druska. Įmaišyti rūgpienį ir sodą (nugesintą). Išminkyti tešlą rankomis. Po to palikti 1 val., kad pakiltų. Moliūgą sutarkuoti ir kartu su smulkintu svogūnu ir prieskoniais pakepinti keptuvėje apie 10 minučių. Ant plonai iškočiotų tešlos blynų (vienos pusės) dėti kepintų moliūgų įdaro, sulenkti ir užspausti kraštus. Kepti įkaitintame aliejuje (kiekvieną pusę po 3-5 minutes).
Autorius: Janina
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (įdarui)
1 arbatinis šaukštelis kmynų (įdarui)
400 gramų moliūgų (įdarui)
2 vienetai svogūnų (įdarui)
600 gramų kvietinių miltų
1 stiklinė rūgpienio (~200-250 ml)
1 arbatinis šaukštelis sodos
šiek tiek druskos
šiek tiek druskos (įdarui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišyti miltus su druska. Įmaišyti rūgpienį ir sodą (nugesintą). Išminkyti tešlą rankomis. Po to palikti 1 val., kad pakiltų. Moliūgą sutarkuoti ir kartu su smulkintu svogūnu ir prieskoniais pakepinti keptuvėje apie 10 minučių. Ant plonai iškočiotų tešlos blynų (vienos pusės) dėti kepintų moliūgų įdaro, sulenkti ir užspausti kraštus. Kepti įkaitintame aliejuje (kiekvieną pusę po 3-5 minutes).