INGREDIENTAI:
- 1 stiklinė cukraus
- 2 vienetai greipfruktų
- 0.5 arbatinio šaukštelio kardamono
- 3 valgomieji šaukštai migdolų (smulkinti)
- 4 vienetai morkų
- 1 stiklinė pieno
- 4 valgomieji šaukštai sviesto (lydytas)
- šiek tiek riešutų (smulkinti, mišinys)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Morkas nuplaukite, nuskuskite ir sutarkuokite stambia trintuve. Greipfrutų žieveles nutarkuokite, vaisius perpjaukite pusiau ir išspauskite sultis. Kardamonus suberkite į gilų švarų sausą puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol pasklis malonus sladus kvapas. Supilkite lydytą sviestą, suberkite migdolus, tarkuotas morkas ir maišydami kepinkite apie 5 min. Supilkite pieną, greipfrutų sultis, suberkite cukrų, paskaninkite tarkuotomis greipfrutų žievelėmis ir maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol išgaruos beveik visas skystis. Karštą masę sukrėskite į kepimo indą. Paviršių išlyginkite ir 30 minučių pašaukite į 160C karštumo orkaitę. Kai atvės, supjaustykite kubeliais, kiekvieną jų įdėkite į popierinę saldainio formelę. Apibarstykite riešutų mišiniu.
REKLAMA