Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sodraus skonio tortas patiks net tiems, kas nemėgsta moliūgų

INGREDIENTAI:

  • Tešlai:
  • 200 gramų miltai
  • 200 gramų cukraus
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 100 gramų moliūgų tyrės
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • Kremui:
  • 250 gramų maskarponės sūrio
  • 250 gramų grietinėlės
  • 200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 1

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Moliūgų tyrei - moliūgo minkštimą ir sudėti į kepimo indą, uždengti dangčiu ir kepti 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 50-60 min. Atvėsusią tyrę nuvarvinti per kiaurasamtį. Tortui reikės 100 gr tyrės.
  2. Išplakti kiaušinių trynius su cukrumi ir 1 a. š. vanilinio cukraus. Į trynių ir cukraus masę sudėti moliūgų tyrę ir išmaišyti. Įmaišyti išsijotus miltus ir kepimo miltelius. Pabaigoje masę sujungti su atskirai išplaktais kiaušinių baltymais.
  3. Tešlą supilti į kepimo formą ir kepti 15-20 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  4. Kremui maskarponės sūrį ir Rududu suplakti elektriniu plakikliu, kol masė taps vientisa. Atskirai išplakti grietinėlę su 1 a/š. vanilinio cukraus. Maskarponės-rududu masę sumaišyti su plakta grietinėle ir gautu kremu pertepti atvėsusį, į dvi dalis perpjautą moliūgo biskvitą. Tortą palikti šaldytuve kelioms valandoms.

Autorius: Laima

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų