Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 100 gramų margarino (ištirpintas ir atvėsintas iki kambario temepratūros)
  • 1 stiklinė moliūgų (virtų moliūgų tyrelė)
  • 3 vienetai svogūnų (laiškai)
  • 4 stiklinės kvietinių miltų (1 stiklinė yra 250ml)
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 stiklinė pieno (nepilna)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai druskos
  • 10 gramų mielių (sausos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Miltus išsijoti su druska. Nedideliame dubenyje sumaišykite pieną su mielėmis ir cukrumi, įdėkite pora šaukštų miltų, išmaišykite, uždenkite dubenėlį rankšluosčiu ir palikite šiltai, kad paliktų 1 valandai.
    Moliūgų tyrę sumaišykite su likusiais miltais.
    Į pakilusią tešlą sudėkite moliūgų ir miltų mišinį, supilkite margariną, suberkite supjaustytus svogūnų laiškus ir gerai išminkykite.
    Tešlą sudėkite į kepimo skardą ir palikite dar 1 val.
    Po to duonelės viršų patepkite aliejumi ir pašaukite į orkaitę.
    Orkaitė turi būti 180-200 laipsnių karščio. Kepti duonelę reikia apie 40 min.

Autorius: Beata

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 100 gramų margarino (ištirpintas ir atvėsintas iki kambario temepratūros)
  • 1 stiklinė moliūgų (virtų moliūgų tyrelė)
  • 3 vienetai svogūnų (laiškai)
  • 4 stiklinės kvietinių miltų (1 stiklinė yra 250ml)
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 stiklinė pieno (nepilna)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai druskos
  • 10 gramų mielių (sausos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Miltus išsijoti su druska. Nedideliame dubenyje sumaišykite pieną su mielėmis ir cukrumi, įdėkite pora šaukštų miltų, išmaišykite, uždenkite dubenėlį rankšluosčiu ir palikite šiltai, kad paliktų 1 valandai.
    Moliūgų tyrę sumaišykite su likusiais miltais.
    Į pakilusią tešlą sudėkite moliūgų ir miltų mišinį, supilkite margariną, suberkite supjaustytus svogūnų laiškus ir gerai išminkykite.
    Tešlą sudėkite į kepimo skardą ir palikite dar 1 val.
    Po to duonelės viršų patepkite aliejumi ir pašaukite į orkaitę.
    Orkaitė turi būti 180-200 laipsnių karščio. Kepti duonelę reikia apie 40 min.

Autorius: Beata

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų