• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai tradicinis Kinijos virtuvės desertas kepamas per Vidurio Rudens šventę rugsėjo 21-ąją. Įdarui naudojami įvairūs dalykai: lotosų pasta, raudonųjų pupelių pasta, sūdytas anties kiaušinio trynys... Bet galima pasidaryti ir mums lengviau prieinamą įdarą. Šių pyragėlių yra dvi rūšys: kepti ir nekepti. Šiame recepte siūlau išsikepti kepamus, nes jie gerokai lengviau pasigamina. Na, o specialią formelę teko siųstis iš pačios Kinijos.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • Tešlai:
  • 230 gramų kvietinių miltų (pyragams skirti )
  • 130 gramų kondensuoto pieno
  • 50 gramų alyvuogių aliejaus
  • 0.5 arbatinio šaukštelio sodos
  • Kremui:
  • 3 vienetai kiaušinių trynių
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 160 mililitrų pieno
  • 100 gramų cukraus
  • 65 gramai sviesto
  • 40 gramų kvietinių miltų (pyragams skirti)

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui įmušti vieną kiaušinį į dubenėlį, tada pridėti dar tris trynius ir gerai išsukti.
  2. Išlydyti sviestą ir pridėti prie kiaušinių, vėl išsukti. Tada lieti pieną, berti cukrų, 40 g pyragams skirtų miltų. Gerai viską išmaišyti.
  3. Tada pilti masę į puodą ir virti, nuolat maišyti kol masė sutirštės ir atsiskirs nuo puodo dugno. Stebėti, kad nepridegtų! Dėti masę į indelį, užkloti maistine plėvelę ir padėti į šaldytuvą nakčiai.
  4. Tešlai sumaišyti miltus, sodą, kondensuotą pieną, aliejų ir išminkyti tešlą. Jei reikia dėti daugiau miltų.
  5. Paimti nedidelį kamuoliuką tešlos ir iškočioti diską, į jo vidurį dėti įdaro kamuoliuką ir gerai tarp rankų pakočioti, kad pasidarytų kamuoliuką. Tada imti specialią formelę ir išspausti raštą. Taip darbuotis, kol bus sunaudota visa tešla.
  6. Tuomet dėti paruoštus pyragus į orkaitę ir kepti 6 minutes iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų