INGREDIENTAI:
- 1 arbatinis šaukštelis apelsinų (žievelė, tarkuota)
- 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono (maltas)
- 60 gramų cukraus pudros
- 1/3 arbatinio šaukštelio gvazdikėlių (malti)
- 100 gramų medaus
- 1 vienetas kiaušinių
- 225 gramai kvietinių miltų
- 75 gramai pieniško šokolado
- 15 gramų sviesto
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Medus, sviestas bei cukraus pudra sudedami į puodą ir maišant kaitinama, kol sudedamosios dalys ištirpsta bei susimaišo vientisa masė.
Gauta masė paliekama atvėsti.
Į atvėsusią masę įmušamas kiaušinis, išmaišoma, suberiama apelsino žievelė, cinamonas, gvazdikėliai bei su kepimo milteliais sumaišyti miltai ir išminkoma vientisa tešla.
Tešla apvyniojama folija ir padedama 45 min. į šaldytuvą.
Atšaldyta tešla iškočiojama į 0,5 cm storio blyną ir isspaudžiami širdelės formos meduoliukai.
Meduoliukai dedami ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepami 8-10 min. 220 laipsnių temperatūroje.
Šokoladas ištirpinamas vandens vonelėje ir juo aptepami meduoliukai.
Skanaus.
Autorius: Paulina
REKLAMA