Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 6 valgomieji šaukštai cukraus pudros
  • 150 gramų cukraus
  • 200 gramų medaus
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 5 stiklinės kvietinių miltų
  • 200 gramų sviesto
  • 1 litras grietinės
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įpuodą sudėkite sviestą, medų, kiaušinius, cukrų ir kaitindami maišykite ant silpnos ugnies apie 10 min. Ugnis turi būti labai silpna, kad gauta masė neprikeptų.
    Supilkite kepimo miltelius, išmaišykite ir pakaitinkite dar minutę.
    Supilkite miltus ir vėl gerai išmaišykite.
    Kai masė atšals, padalinkite ją į 7 dalis lakštams (šeši lakštai skirti tortui, o septintas ir mažesnis - trupiniams).
    Gautas dalis iškočiokite ir neaštriu šlapiu peiliu „papjaustykite“ įvairiomis kryptimis, bet neperpjaukite.
    Lakštus iškepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, bet neperkepkite.
    Pasigaminkite kremą iš grietinės, cukraus pudros ir pusės šaukšto citrinų sulčių.
    Lakštus tepkite gautu kremu ir dėkite vieną ant kito.
    Po to ištepkite torto šonus.
    Septintą lakštą sutrinkite į trupinius ir jais apibarstykite tortą.
    Papuoškite vynuogėmis ar kitomis uogomis, grietinėlės gėlytėmis ar kitais Jums patinkančiais priedais.
    Skanaus.

Autorius: Ona

INGREDIENTAI:

  • 6 valgomieji šaukštai cukraus pudros
  • 150 gramų cukraus
  • 200 gramų medaus
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 5 stiklinės kvietinių miltų
  • 200 gramų sviesto
  • 1 litras grietinės
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įpuodą sudėkite sviestą, medų, kiaušinius, cukrų ir kaitindami maišykite ant silpnos ugnies apie 10 min. Ugnis turi būti labai silpna, kad gauta masė neprikeptų.
    Supilkite kepimo miltelius, išmaišykite ir pakaitinkite dar minutę.
    Supilkite miltus ir vėl gerai išmaišykite.
    Kai masė atšals, padalinkite ją į 7 dalis lakštams (šeši lakštai skirti tortui, o septintas ir mažesnis - trupiniams).
    Gautas dalis iškočiokite ir neaštriu šlapiu peiliu „papjaustykite“ įvairiomis kryptimis, bet neperpjaukite.
    Lakštus iškepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, bet neperkepkite.
    Pasigaminkite kremą iš grietinės, cukraus pudros ir pusės šaukšto citrinų sulčių.
    Lakštus tepkite gautu kremu ir dėkite vieną ant kito.
    Po to ištepkite torto šonus.
    Septintą lakštą sutrinkite į trupinius ir jais apibarstykite tortą.
    Papuoškite vynuogėmis ar kitomis uogomis, grietinėlės gėlytėmis ar kitais Jums patinkančiais priedais.
    Skanaus.

Autorius: Ona

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų