REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek bazilikų (lapeliai)
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 2 česnakų
  • 3 vienetai pomidorų pastos
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 stiklinė vandens
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus ((kepimui))
  • šiek tiek žalumynų
  • 15 gramų mielių (šviežios (arba 7 g sausų mielių))
  • šiek tiek sūris (3 rūšių (pvz., kamambero, ožkos pieno ir mocarela))

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ištirpinti mieles vandenyje su cukrumi.
    Tada pilti į tą patį dubenį miltus, alyvuogių aliejų, žiupsnelį druskos ir viską gerai išminkyti. Minkyti, kol pasidarys vientisa masė.
    Tada patepti dubenį aliejumi ir palikti tešlą bent 40 min. šiltai, kad pakiltų.
    Pomidorus nuplikinti karštu vandeniu, nulupti, susmulkinti ir pakepinti gilioje keptuvėje su aliejumi.
    Pomidorus paskaninti susmulkintu česnaku, žalumynais bei druska.
    Pakilusią tešlą suskirstyti į mažesnius kamuoliukus ir iškočioti mažus blynelius.
    Ant jų sudėti pomidorų masę ir supjaustytus sūrius.
    Kepti apie 13-15 min. 175 laipsnių temperatūros orkaitėje.
    Patiekti šiltas, papuošus baziliko lapeliais.
    Skanaus.

Autorius: Karolina

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek bazilikų (lapeliai)
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 2 česnakų
  • 3 vienetai pomidorų pastos
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 stiklinė vandens
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus ((kepimui))
  • šiek tiek žalumynų
  • 15 gramų mielių (šviežios (arba 7 g sausų mielių))
  • šiek tiek sūris (3 rūšių (pvz., kamambero, ožkos pieno ir mocarela))

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ištirpinti mieles vandenyje su cukrumi.
    Tada pilti į tą patį dubenį miltus, alyvuogių aliejų, žiupsnelį druskos ir viską gerai išminkyti. Minkyti, kol pasidarys vientisa masė.
    Tada patepti dubenį aliejumi ir palikti tešlą bent 40 min. šiltai, kad pakiltų.
    Pomidorus nuplikinti karštu vandeniu, nulupti, susmulkinti ir pakepinti gilioje keptuvėje su aliejumi.
    Pomidorus paskaninti susmulkintu česnaku, žalumynais bei druska.
    Pakilusią tešlą suskirstyti į mažesnius kamuoliukus ir iškočioti mažus blynelius.
    Ant jų sudėti pomidorų masę ir supjaustytus sūrius.
    Kepti apie 13-15 min. 175 laipsnių temperatūros orkaitėje.
    Patiekti šiltas, papuošus baziliko lapeliais.
    Skanaus.

Autorius: Karolina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų