Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai citrinų
  • 120 gramų cukraus
  • 1 litras jogurto (vanilinis ar kitoks)
  • 400 mililitrų grietinėlės
  • 3 vienetai varškės (pakeliai)
  • 16 gramų želatinos ((patariu nenumažinti, gal įdėti net daugiau))
  • 1 vienetas kondensuoto pieno (indelis)
  • šiek tiek vaisių (ir uogos, įvairūs)
  • šiek tiek biskvitų (tortui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Torto biskvito - yra pirkti parduotuvėje. Pageidautina 3 sluoksnnių, bet kiekvienam pagal skonį.
    Pirmą biskvitinį sluoksnį dėti į torto formą.
    Ant sluoksnio išdėlioti dalį norimų vaisių ar uogų: mandarinų, apelsinų, bananų, kivi ar kt.
    Varškę sumaišyti su citrinos sultimis, jogurtu bei grietinėle iki vientisos masės.
    Kondensuotą pieną pašildyti ant viryklės (nedaug, tik kad pasidarytų skystesnis) ir supilti į varškės ir jogurto masę. Galima nedėti kondensuoto pieno, tačiau jis labai pagerina torto skonį, tiesiog pirštus aplaižysit.
    Nepamiršti įdėti ir cukraus, nes kitaip tortas gausis neitin saldus ir neskanus.
    Viską išmaišius, į masę supilti ištirpintą želatiną.
    Dalį masės samčiu pilti ant jau iš anksto paruošto biskvito pirmo sluoksnio.
    Užpylus masę tiek, kad apsemtų vaisius ir susidarytų šioks toks sluoksnis, ant viršaus uždėti antrą biskvito sluoksnį.
    Išdėlioti vaisius ir vėl pilti masę.
    Tada dėti trečią sluoksnį ir ant trečio sluoksnio supilti likusią visą masę.
    Masė turėtų užsipilti iki viršaus (masės šiek tiek pasilikti vietos papuošimams).
    Visą torto formą dėti į šaldytuvą, ar šaltą vietą, ir laukti, kol masė sustings.
    Viršaus puošimas pagal fantaziją. Galima išdėlioti vaisius, uogas ir užpilti spalvota želė arba galima barstyti džiūvėsėliais (nebūtinai saldžiais).
    Vietoj biskvito galima naudoti sausainius (sausainius sutrupinti, sumaišyti su maždaug 120 g ištirpinto sviesto).
    Ant sausainių supilti visą masę, maišytą su vaisiais ir užšaldyti. Tačiau tortas skanesnis su biskvitine mase.
    Skanaus.

Autorius: Giedrė

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai citrinų
  • 120 gramų cukraus
  • 1 litras jogurto (vanilinis ar kitoks)
  • 400 mililitrų grietinėlės
  • 3 vienetai varškės (pakeliai)
  • 16 gramų želatinos ((patariu nenumažinti, gal įdėti net daugiau))
  • 1 vienetas kondensuoto pieno (indelis)
  • šiek tiek vaisių (ir uogos, įvairūs)
  • šiek tiek biskvitų (tortui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Torto biskvito - yra pirkti parduotuvėje. Pageidautina 3 sluoksnnių, bet kiekvienam pagal skonį.
    Pirmą biskvitinį sluoksnį dėti į torto formą.
    Ant sluoksnio išdėlioti dalį norimų vaisių ar uogų: mandarinų, apelsinų, bananų, kivi ar kt.
    Varškę sumaišyti su citrinos sultimis, jogurtu bei grietinėle iki vientisos masės.
    Kondensuotą pieną pašildyti ant viryklės (nedaug, tik kad pasidarytų skystesnis) ir supilti į varškės ir jogurto masę. Galima nedėti kondensuoto pieno, tačiau jis labai pagerina torto skonį, tiesiog pirštus aplaižysit.
    Nepamiršti įdėti ir cukraus, nes kitaip tortas gausis neitin saldus ir neskanus.
    Viską išmaišius, į masę supilti ištirpintą želatiną.
    Dalį masės samčiu pilti ant jau iš anksto paruošto biskvito pirmo sluoksnio.
    Užpylus masę tiek, kad apsemtų vaisius ir susidarytų šioks toks sluoksnis, ant viršaus uždėti antrą biskvito sluoksnį.
    Išdėlioti vaisius ir vėl pilti masę.
    Tada dėti trečią sluoksnį ir ant trečio sluoksnio supilti likusią visą masę.
    Masė turėtų užsipilti iki viršaus (masės šiek tiek pasilikti vietos papuošimams).
    Visą torto formą dėti į šaldytuvą, ar šaltą vietą, ir laukti, kol masė sustings.
    Viršaus puošimas pagal fantaziją. Galima išdėlioti vaisius, uogas ir užpilti spalvota želė arba galima barstyti džiūvėsėliais (nebūtinai saldžiais).
    Vietoj biskvito galima naudoti sausainius (sausainius sutrupinti, sumaišyti su maždaug 120 g ištirpinto sviesto).
    Ant sausainių supilti visą masę, maišytą su vaisiais ir užšaldyti. Tačiau tortas skanesnis su biskvitine mase.
    Skanaus.

Autorius: Giedrė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų