Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 3 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • 450 gramų lydekų (filė)
  • 4 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
  • šiek tiek druskos
  • 220 gramų sviesto
  • 40 gramų kaparėlių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Lydekos filė supjaustyti porcijos dydžio gabalais, pabarstyti druska ir maltais pipirais, apvolioti miltuose, tirpintame svieste (apie 20 gramų) ir džiūvėsėliuose.
    Paruoštus lydekos gabalus sudėti į pateptą aliejumi skardą ir kepti įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
    Per tą laiką paruošti padažą:
    Kiaušinių trynius ištrinti su dviem šaukštais vandens, pridėti 150 gramų kubeliais supjaustyto sviesto ir nuolat maišant kaitinti garų vonelėje, kol masė taps vienalytė. Supilti ištirpintą ir truputį atvėsintą likusį sviestą, toliau maišant kaitinti, kol padažas sutirštės. Pasūdyti, supilti citrinų sultis ir smulkiai supjaustytus kaparėlius.
    Sudėtą į lėkštes lydeką apipilti trupučiu padažo, likusį paduoti atskirai. Patiekiama su keptomis bulvėmis arba virtais ryžiais.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų