• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 250 gramų sluoksniuotos tešlos ("Mantinga", bemielė)
  • 2 saujelės alyvuogių (įdarytos krevetėmis)
  • 1 vienetas kiaušinių (trynys)
  • 2 valgomieji šaukštai pieno

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 250 gramų sluoksniuotos tešlos ("Mantinga", bemielė)
  • 2 saujelės alyvuogių (įdarytos krevetėmis)
  • 1 vienetas kiaušinių (trynys)
  • 2 valgomieji šaukštai pieno

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 4

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sluoksniuotos tešlos lakštą iškočioti 3 mm storiu ant miltais išbarstyto paviršiaus. Stačiakampio formos lakštą perpjauti pusiau ir vieną tešlos dalį įdėti į šaldytuvą. Ant likusio lakšto išdėlioti eilę alyvuogių taip, kad nuo krašto būtų paliktas 1,5 cm tarpas, toks pat atstumas turi būti ir tarp kitų dviejų eilių ir kito krašto.
  2. Paliktus tarpus tarp eilių iš alyvuogių patepti trynio ir pieno mase. Iš šaldytuvo ištraukti kitą stačiakampio formos lakštą ir juo padengti tešlą su alyvuogėmis. Tarpus ir kraštus prispausti, tačiau neliesti alyvuogių. Visa tai įdėti į šaldytuvą 20-čiai minučių.
  3. Tešlai su alyvuogėmis atšalus, ištraukti ją iš šaldytuvo ir perpjauti išilgai eilėmis. Šias juosteles išdėlioti ant skardos ir kepti iki 200 laipsnių įkaitusioje orkaitėje apie 20 minučių arba tol, kol paraus. Skanaus!

Autorius: Inesa

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų