Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek muskato
  • 400 gramų pomidorų pastos (konservuoti be odelių)
  • šiek tiek rozmarino
  • 1 vienetas svogūnų
  • 500 gramų jautienos faršo
  • 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • 0.5 litro pieno
  • 400 gramų makaronų (lakštiniai)
  • šiek tiek druskos
  • 50 gramų sviesto
  • 100 gramų mocarelos sūrio

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Keptuvėje pakepinti faršą, smulkiai supjaustytus svogūną ir česnaką, įberti druskos, pipirų, rozmarino. Kai faršas paruduos- supilti skardinę pomidorų, juos sumaigyti (galima įpilti ir taurę raudono vyno), viską troškinti kol sumažės skysčio. Kitoje keptuvėje ar puode išlydyti sviestą, po to supilti miltus, pakepinti kol paruduos, įberti druskos, muskato, po truputį pilti pieną ir maišyti kad nebūtų gumulėlių, pakaitinti kad truputį sutirštėtų.
    Kepimo formą patepti sviestu, dėti makaronų lakštus (nevirtus), ant jo pilti faršo-išlyginti, dėti plonai supjaustytą sūrį, ant viršaus užpilti padažo, ir vėl dėti makaronus ir t.t., gaunasi 3-4 tokie sluoksniai, viršutinis sluoksnis- makaronų lakštai, sūris ir padažas. Formą uždengiame folija, dedame jau į įkaitintą orkaitę 180C, kepame 40min. Skanaus.

Autorius: Renata

INGREDIENTAI:

  • 2 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek muskato
  • 400 gramų pomidorų pastos (konservuoti be odelių)
  • šiek tiek rozmarino
  • 1 vienetas svogūnų
  • 500 gramų jautienos faršo
  • 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • 0.5 litro pieno
  • 400 gramų makaronų (lakštiniai)
  • šiek tiek druskos
  • 50 gramų sviesto
  • 100 gramų mocarelos sūrio

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Keptuvėje pakepinti faršą, smulkiai supjaustytus svogūną ir česnaką, įberti druskos, pipirų, rozmarino. Kai faršas paruduos- supilti skardinę pomidorų, juos sumaigyti (galima įpilti ir taurę raudono vyno), viską troškinti kol sumažės skysčio. Kitoje keptuvėje ar puode išlydyti sviestą, po to supilti miltus, pakepinti kol paruduos, įberti druskos, muskato, po truputį pilti pieną ir maišyti kad nebūtų gumulėlių, pakaitinti kad truputį sutirštėtų.
    Kepimo formą patepti sviestu, dėti makaronų lakštus (nevirtus), ant jo pilti faršo-išlyginti, dėti plonai supjaustytą sūrį, ant viršaus užpilti padažo, ir vėl dėti makaronus ir t.t., gaunasi 3-4 tokie sluoksniai, viršutinis sluoksnis- makaronų lakštai, sūris ir padažas. Formą uždengiame folija, dedame jau į įkaitintą orkaitę 180C, kepame 40min. Skanaus.

Autorius: Renata

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų